Deprem bölgesinde tepki çeken yıkım! Yarısı sağlam araçları hurdası için mi pert ettiler?

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde enkaz kaldırma çalışmaları, tepki çeken görüntülere sahne oldu. Depremzedelerin mağduriyetine mağduriyet ekleyen yıkım şirketi, yarısı sağlam araçları pert etti.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2023 16:14 GÜNCELLEME 02.06.2023 19:04 GÜNCEL
Deprem bölgesinde tepki çeken yıkım! Yarısı sağlam araçları hurdası için mi pert ettiler?
Deprem bölgesinde tepki çeken yıkım! Yarısı sağlam araçları hurdası için mi pert ettiler?
  • Haber7 – ÖZEL

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerde en ağır hasar alan şehirlerden biri olan Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor. 

YIKIM ŞİRKETİNDEN SKANDAL! MAĞDURİYET ÜSTÜNE MAĞDURİYET EKLEDİLER

Gölbaşı'nda Zübeyde Hanım Caddesi ile Gazi Caddesi'nin kesişim noktasında bulunan binada skandal bir yıkım gerçekleştirildi. Yıkım ekibinin depremzede vatandaşların mağduriyetinin üstüne mağduriyet eklediği belirtildi.

Kontrollü yıkım esnasında sağlam binanın üzerine devrildiKontrollü yıkım esnasında sağlam binanın üzerine devrildi

KISMİ HASAR ALAN ARAÇLAR PERT EDİLDİ

Yıkım sırasında ihaleyi alan şirketin vatandaşların depremde kısmi hasar alan araçlarına zarar verdiği belirtildi. Yıkım ekibinin yarısı sağlam araçları tamamen pert ettiği öğrenildi.

Bölgedeki vatandaşların kamerasını yansıyan görüntülerde, yarısı balkonun altında kalan araçların üzerine enkazı yıktıkları görüldü. 

"HURDASINI ALMAK İÇİN ARAÇLARI KASTEN PERT EDİYORLAR" İDDİASI

Bölgedeki vatandaşların tepkisini çeken yıkım ekibinin, 'bir kısmı sağlam olan araçların hurdasını almak için enkazı üzerine yıktıkları' öne sürüldü. 

Vatandaşların iddiasına göre, araç enkazdan çıkarılırken araç sahiplerine zorluk çıkarıldığı da belirtildi. 

HİÇBİR TEDBİR ALMADILAR

Görüntülerde şirketin, yıkım bölgesinde hiçbir tedbir almadığı görüldü. Herhangi bir şerit çekilmediği ve yolların kapatılmadığı da vatandaş kamerasına yansıdı.

SULAMA ARACI BULUNDURMADILAR

Asbest ve zehirli tozların civardaki vatandaşlara zarar vermemesi için sulama aracı bulundurması gerektiği belirtilen yıkım şirketinin, buna da uymadığı görüldü.

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • baho 10 ay önce Şikayet Et
    yıkım ekibi işi gücü bırakmış habere yorum yapıyor galiba. unutmayın bu dünyada bazı şeyleri depremzededen veya devletten kaçırabilirsiniz ancak bunun bir de ahireti var. hesap günü hesaba katmayı unutmayın.
    Cevapla
  • Hilmi 10 ay önce Şikayet Et
    Lan hâlâ fırsatçılık peşinde birileri
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Adam senin hurdaya gitme ihtimali olan aracın için canını hiçe mi atsın
    Cevapla
  • Kartal 10 ay önce Şikayet Et
    Boş konuşuyorsunuz adamlar senin kıvırzıvırnlamı uğraşcak afet bölgesi olduğundan herşey hurda sayılıyo zaten girmek yasak 10binlerce insn öldü akıllanmadınız giden gitmiş dolaşmayın ayak altında da herkes işini yapsın ayrıca o hurdalar bir yerde toparlanıyo
    Cevapla
  • İnş.Müh 10 ay önce Şikayet Et
    Yıkım şirketleri genelde hurda karşılığı yıkım yapıyorlar. Enkaz altındaki araçlar inşaat hurdası sayılmaz. İnşaat ile ilgili malzemeler sayılır. Mesela kapı pencere doğramaları inşaat demirleri mutfak dolapları veya mermerleri vb. Anlaşmalarını bilmiyorum ama bina içerisindeki herşey hurda sayılıyorsa bilerek yıkıp döküyor olabilirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR