Mehmet Barlas hayatını kaybetti

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas 81 yaşında hayatını kaybetti. Barlas'ın pazar günü Beşiktaş'ta Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.06.2023 04:00 GÜNCELLEME 02.06.2023 14:58 GÜNCEL
Mehmet Barlas hayatını kaybetti
Mehmet Barlas hayatını kaybetti

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Barlas'ın pazar günü Beşiktaş Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Gazeteci Mehmet Barlas, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Şişli'de özel bir hastanede 81 yaşında hayatını kaybetti.


Mehmet Barlas kimdir ve babası kimdir? Kaç yaşında öldü? BiyografisiMehmet Barlas kimdir ve babası kimdir? Kaç yaşında öldü? Biyografisi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Barlas için bir taziye mesajı yayımladı.

"Entelektüel birikimi, nezaketli kişiliği ve güçlü kalemiyle Türk basınında duayen olarak anılan, her zaman millet iradesinden yana duran, Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas'a Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine, Sabah Gazetesi'ne ve medya camiasına başsağlığı diliyorum." 

FAHRETTİN ALTUN: MEDYA CAMİAMIZIN BAŞI SAĞOLSUN

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Barlas'ın vefatına ilişkin taziye mesajı yayımladı.

Altun mesajında, ''Sabah Gazetesi Başyazarı Sayın Mehmet Barlas’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim.Sayın Barlas’a Allah’tan rahmet, ailesine, okurlarına, sevenlerine ve tüm medya camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet Olsun.'' ifadelerini kullandı.

KALIN: MEHMET BARLAS'IN VEFATINI BÜYÜK BİR TESSÜRLE ÖĞRENDİM

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yayınladığı taziye mesajında, "Basın dünyamızın duayen isimlerinden Sayın Mehmet Barlas’ın vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Rabbim rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ailesine ve Turkuaz Medya grubuna taziyelerimi sunuyor ve sabırlar diliyorum" dedi.

FUAT OKTAY: MEKANI CENNET OLSUN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tedavi gördüğü hastanede 81 yaşında vefat eden Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas için başsağlığı diledi.

Oktay, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm medya camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet Olsun." ifadesini kullandı.

BOZDAĞ: SABAH GAZETESİ CAMİASINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından yayınladığı taziye mesajında, "Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas’ın vefatını teessürle öğrendim. Merhum Mehmet Barlas’a Allah’tan rahmet, ailesine ve Sabah Gazetesi camiasına başsağlığı, sabır diliyorum. Rabbim, merhameti, mağfireti ile muamele eylesin. Mekanı cennet olsun" dedi.

ÇELİK: TURKUAZ MEDYA GRUBUNA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı taziye mesajında, "Basın dünyamızın usta isimlerinden Mehmet Barlas’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin... Değerli ailesine ve Turkuaz Medya grubuna başsağlığı diliyoruz" açıklamalarında bulundu.

UMED: BASIN CAMİASINA BAŞSAĞLIĞI VE SABIR DİLERİZ

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği, Mehmet Barlas'ın vefatına ilişkin taziye mesajı yayımladı. UMED'den yapılan açıklamada, "Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas’a Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve basın camiasına başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeleri kullanıldı.

MEHMET BARLAS KİMDİR?

1942 yılında Ankara'da doğan Mehmet Barlas, lisans derecesini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden aldı. Gazeteciliğe henüz öğrenci iken babasının Son Havadis'inde başlayıp, profesyonel gazeteciliğe Cumhuriyet'le birlikte adım attı. İsmail Cem'in TRT Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde iç ve dış haberler danışmanlığı yaptı. 1968 yılında Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada, inceleme dalında birincilik ödülü aldı.

Günaydın, Cumhuriyet, Milliyet, Sabah, Zaman, Akşam, Yeni Şafak gibi birçok gazetede çalıştı, köşe yazarlığı ve yöneticilik yaptı. TGRT'de günlük haber yorumculuğu yaptı. Barlas 2000 tarihli "Türkiye'de Darbeler ve Kavgalar Dönemi", "Turgut Özal'ın Anıları" (2000) ve 2001 tarihli "Türkiye Üzerine Pazarlıklar" kitaplarını yazdı. 2003 yılında kızı Ela Barlas ile bir haber programı hazırladı ve sundu. Aldığı bakanlık teklifini siyasetçi değil, gazeteci olduğu gerekçesiyle geri çevirdi.

2008 yılı içinde kısa bir süre ATV'de ana haber sunuculuğu yaptı. NTV televizyon kanalında Emre Kongar'la birlikte Yorum Farkı adında bir program yapmış olup, şu anda NTV Radyo'da Makam Farkı adlı programı düzenlemektedir. Okan Üniversitesi Mütevelli Heyetindedir.

Can Paker'in eniştesi; eski ticaret, ekonomi ve devlet bakanlığı ile Gaziantep milletvekilliği yapmış Cemil Sait Barlas'ın oğludur. Barlas 1968 yılından beri kendisi gazeteci Canan Barlas'le evliliğini sürdürmektedir. Barlas'ın iki çocuğu bulunmaktadır..

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 192 TÜMÜ
  • M. Ali 10 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin çok donanımlı ve bilgili bir gazeteciydi.
    Cevapla
  • Mehmet Efe DOĞAN 10 ay önce Şikayet Et
    Merhumun ruhu şad, menzili mübarek, makamı Cennet olsun İnşaallah.
    Cevapla
  • İstanbul-18 10 ay önce Şikayet Et
    İnna lillahi ve inna ilayhi raciın. Allah rahmetiyle muamele eylesin. Sorduklarında nasıl bilirsiniz, gönül rahatlığında iyi bilirdik diyeceğimiz insanlardan biriydi.
    Cevapla
  • Dadaş 10 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR