TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Kazakistan'a taziye mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kazakistan'da meydana gelen orman yangını nedeniyle Kazakistan Meclis Başkanı Yerlan Koşanov'a taziyelerini iletti.

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2023 17:55 GÜNCELLEME 12.06.2023 17:55 GÜNCEL
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Kazakistan'a taziye mesajı
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Kazakistan'a taziye mesajı

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Kazakistan'da meydana gelen orman yangınında 14 orman işçisinin hayatını kaybetmesi dolayısıyla dost ve kardeş Kazakistan halkına başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Kazakistan Meclis Başkanı Yerlan Koşanov ile de bir telefon görüşmesi yaparak taziyelerini iletti.

Görüşmede, Kazakistan'ın Abay bölgesindeki orman yangınlarında işçilerin hayatını kaybetmesi nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirten Kurtulmuş, "Türkiye'deki orman yangınları ve deprem felaketinde Kazakistan devleti ve Kazak halkının desteğini unutmadık. Aynı şekilde bizlerin de kardeşimiz Kazakistan halkının yanında olduğumuzu belirtiyorum." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, "acıların paylaştıkça azaldığını" dile getirerek, Koşanov'un şahsında kardeş Kazakistan halkına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileterek, yaralılar için de acil şifalar diledi.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR