Endonezyalı uluslararası öğrenci deprem bölgeleri için 100 bin liralık yardım topladı

Türkiye'de eğitim gören Endonezyalı öğrenci Farizah Farizah’ın öncülük ettiği yardım projesi ile 100 bin lira toplandı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.06.2023 10:14 GÜNCELLEME 14.06.2023 10:14 GÜNCEL
Endonezyalı uluslararası öğrenci deprem bölgeleri için 100 bin liralık yardım topladı
Endonezyalı uluslararası öğrenci deprem bölgeleri için 100 bin liralık yardım topladı

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde 3. Sınıf öğrencisi olarak öğrenimine devam eden Endonezyalı Farizah Farizah, Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremlerin ardından yardım çalışması için harekete geçti.

Farizah, yardım çalışmasında Endonezyalı öğrenci ve gönüllülerin katkılarıyla 100 bin lira tutarında yardım topladı. Farizah, öncülük ettiği projede toplanan yardım tutarını deprem bölgelerinde kullanılmak üzere İHH İnsani Yardım Vakfı’na teslim etti.

“BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ DİYE DÜŞÜNDÜK" 

Türkiye’nin, dünyanın neresinde olursa olsun mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak için çaba gösterdiğini belirten Farizah Farizah, “Tsunami yaşandığı zaman Türkiye’deki kardeşlerimiz de bize destek olmuştu. Çok büyük bir deprem yaşandı. Bu sefer biz Türkiye için bir şeyler yapmalıyız diye düşündük. Elimizden gelen desteği vermek istedik. Peygamber Efendimiz ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ buyuruyor. Bu düşünce ile harekete geçtik. Çalışmamıza destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bağışı teslim alan İHH İstanbul İl Başkanı Mehmet Kesmen, yapılan bu bağışın manevi yönünün çok kıymetli olduğunu belirterek Farizah Farizah’a ve çalışmaya destek verenlere teşekkür etti.

KAYNAK : Haber7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR