Kesin ihraçla disipline sevk edilen Tanju Özcan, Bolu’dan Ankara’ya yürüyecek

CHP’nin kesin ihraç istemiyle disipline sevk ettiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 3 Temmuz’da Bolu’dan Ankara’ya ‘adalet ve değişim’ temalı bir yürüyüş başlatacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2023 23:15 GÜNCELLEME 23.06.2023 03:48 GÜNCEL
Kesin ihraçla disipline sevk edilen Tanju Özcan, Bolu’dan Ankara’ya yürüyecek
Kesin ihraçla disipline sevk edilen Tanju Özcan, Bolu’dan Ankara’ya yürüyecek

CHP'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, tv100'de Erdoğan Aktaş'ın sunumuyla ekrana gelen Sağlı Sollu programına konuk oldu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, tv100 canlı yayınında İYİ Parti lideri Meral Akşener'le ilgili "Meral Hanım, Mansur Bey’in oyununa geldi. Önce adaylık teklifini kabul etti, Akşener de masadan kalktı, olayın özü bu. Sonra ‘Yanındayız’ tweetini atan Mansur Yavaş’tı." ifadelerini kullandı.

Özcan, "Beklemediğim bir şey değil. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a diktatör diyor ama kendisi de koltuğu bırakmıyor. Değişim ve adalet için 3 Temmuz’da Bolu Meydanı’ndan Ankara’ya CHP Genel Merkezi’ne yürüyeceğim.” dedi.

Tanju Özcan'ın açıklamalarından satır başları:

"SEÇİM MAĞLUBİYETİNE BİR BAHANE BULMANIN BİR ANLAMI YOK"

‘Köylü milletin efendisidir’ diyen bir siyasi partinin kurucu Genel Başkan’ı varken, bu seçimde köylüleri suçlamanın bir anlamı yok. Köylülerimiz öyle cahil değil, dolayısıyla bırak sen buna gidemiyorsan, o zaman örgütlerinle birlikte gidersin derdini birebir anlatırsın. Seçim mağlubiyetine bir bahane bulmanın bir anlamı yok. Mağlup olduk, yenildik. Bunları söyledik diye herkes beni eleştirir. "CHP çok farklı bir partidir" diyen Genel Başkan, bugün parti söylemlerine aykırı davrandığımı, parti programlarıma aykırı davrandığımı, kamuoyuna bu şekilde açıklamalar yaptığımı gerekçe göstererek MYK beni tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle disipline vermiş.

"BU SEÇİMİN KAYBEDİLMESİNİN SORUMLUSU GENEL BAŞKAN’IN KENDİSİ"

‘CHP’de her şey söylenebilir, gençler eleştirebileceğiniz bir Cumhurbaşkanı seçiyorsunuz’ dediğini hatırlıyorum. Dolayısıyla çok incindim, benim söylediğim doğru şeyler. Bu seçimin kaybedilmesinin sorumlusu Genel Başkan’ın kendisi.

"KILIÇDAROĞLU 1 SAAT İL BAŞKANLARINI FIRÇALADI"

Dün, sayın Genel Başkan'ın il başkanlarıyla toplantısı vardı. 1 saat il başkanlarını fırçaladı. Sen niye örgütü fırçalıyorsun? Örgüte soruldu mu cumhurbaşkanı adayı kim olsun diye? Hiçbir şey sorulmadı. Ben milletvekili iken Ekmeleddin İhsanoğlu aday gösterildi. Bize 5 tane isim yazın dediler, meğer biz çoğumuz İhsanoğlu'nu yazmışız. İhsanoğlu'nu benden başka tanıyan 2 kişi varmış. Sormadan aday belirliyorsun, sormadan kendini siyasi rüşvetle aday yaptırıyorsun sonra il başkanlarını fırçalıyorsun. 

"KILIÇDAROĞLU GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEMOKRAT BİRİ DEĞİL"

Benim bugün apar topar ihraç edilmemim sebebi şu; Salı günü parlamentoya gittim. Yeni seçilen arkadaşlarımızı kutladım. Arkadaşlara ‘Sayın İmamoğlu bu partinin yeni Genel Başkanı olmalıdır, bir an önce de bunu açıklamalıdır ama İmamoğlu aday olmazsa, ben aday olarak çıkacağım’ dedim, bunun bedelini ödüyorum. Kılıçdaroğlu göründüğü gibi demokrat biri değil, ağzından demokrasiyi düşürmüyor ama demokrasi adına yaptığı hiçbir şey yok.

"FETÖ'CÜLER CİRİT ATIYOR"

İlçelerimizden vazgeçtik biz maalesef FETÖ'cüleri toplamışız üzülerek söylüyorum. FETÖ'cüler genel merkezde cirit atıyor. Bana isim verdirtmeyin. Terör sevicileri toplamış çevresine. Çevresinde Atatürkçü yurtsever, laik olanlar eksi. Bunlar dışında herkese çanak tutuyor. Canan Kaftancığlu çıkıyor Ermeni soykırımını tanıyorum diyor. Neyi tanıyorsun okudun mu sen o tarihi.

"MERAL HANIM, MANSUR BEY'İN OYUNUNA GELDİ"

Meral Akşener'in 3 Mart'ta altılı masadan kalkmasıyla ilgili Özcan "Meral Hanım bana göre Mansur Bey’in oyununa geldi. Meral Hanım gibi tecrübeli bir isim sizce birileriyle görüşmeden önce çıkar mı? Önce adaylık teklifini kabul etti, Akşener de masadan kalktı 'kendim yürüyeceğim' dedi, olayın özü bu. Sonra geç saatte ‘Yanındayız’ tweetini atan Mansur Yavaş’tı. Açık olarak bunları konuşmak gerekir. Ben hayatım boyunca doğruları konuştuğum için kısa vadede başım derde giriyor, orta ve uzun vadede kazanıyorum." ifadelerini kullandı.

"MİLLETVEKİLLERİMİZ, BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ NİYE SUSKUN?"

Cumhurbaşkanlığı seçiminde halkın gönlünde İmamoğlu ve Yavaş vardı. Biz 'İstanbul'u bir seneliğine AK Parti'ye kaptırmama' teziyle yola çıkarak 5 yıllığına AK Parti'ye Türkiye'yi teslim ettik. Bunun hesabını kimse vermeyecek mi? Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız niye suskun? Ben şu anda 'sarı öküz' oldum. Atatürkçülerin, Türk milliyetçilerin, cumhuriyetçilerin sarı öküzü oldum. Beni verecekler, beni alacaklar belli.

"BOLU'DAN ANKARAYA'YA YÜRÜYECEĞİM"

(Bolu’dan Ankara’ya bir adalet yürüyüşü mü yapacaksınız?) 3 Temmuz’da Köroğlu’nun diyarından, kent merkezinden hem değişim hem adalet temasıyla yürüyeceğim. Bana yapılan bir adaletsizlik, benim ve toplumun istediği değişim. Sen seçim kaybetmişsin yeter artık. Defalarca seçim kaybetmişsin hala o koltukta oturmaya devam ediyorsun. 

"1 AY SONRA KURULTAY OLSA BEN İMZA TOPLAYIP ADAY OLAMAYACAĞIM"

Bir sürü danışmanın var, kimler olduğunu milletvekilleri, belediye başkanları bilmiyor. Onları değiştiriyorsun, MYK üyelerini değiştiriyorsun. Sen hariç herkes kusurlu. 'Değişmelisin, değişimin önünü açmalısınız' diyen Tanju Özcan'ı da sorgusuz sualsiz disipline gönderiyorsun. Tedbir koymak haklarını askıya almak demektir. 1 ay sonra kurultay olsa ben imza toplayıp aday olamayacağım. Sorgusuz, sualsiz, soyut gerekçelerle disipline gönderiyorsun. Hem de tedbir koyuyorsun, tedbir koymak hakları askıya almak demek, tutuklu yargılanmak gibi bir şey. Kendimi Ergenekon ve Balyoz sanıkları gibi hissediyorum.

"ÖRGÜTE HİÇBİR ŞEY SORULMADI"

Bu seçimler öncesinde örgüte hiçbir şey sorulmadı. Açık bir şekilde adayımız yanlıştı, kimseye bu söyletilmedi. Söylemler yanlıştı, masanın kuruluş şekli yanlıştı, yol yürüdüğümüz insanlar yanlıştı. Yüzde 1 oyu bile olmayan genel başkanlara cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bakanlık vererek kendini cumhurbaşkanı adayı ilan ettirdi. 

"ERDOĞAN TOPRAK, TUNCAY ÖZKAN, ENGİZ ÖZKOÇ, BÜLENT KUŞOĞLU SAYESİNDE KAYBETTİK"

Erdoğan Toprak, Tuncay Özkan, Engiz Özkoç, Bülent Kuşoğlu sayesinde kaybettik. İşlerini yapamadılar çünkü bilmiyorlar. Engiz Özkoç gibi yönetimde, örgütte bulunmamış birine hala örgütleri bağlamayı düşünüyorsanız ben buna itiraz ederim. 

"KILIÇDAROĞLU KOLTUK SEVDALISI"

Sayın Kılıçdaroğlu koltuk sevdalısı. SGK Genel Müdürü iken Özal'ın, Demirel'in arkasında önü ilikli bir şekilde koltuğunu koruma mücadelesi yapıyordu.

"GELDİĞİMİZ NOKTADA CHP, SAYIN KILIÇDAROĞLU VE BİRKAÇ KİŞİNİN PARTİSİ GİBİ"

Ben 1995 yılında partiye kaydoldum, sayın Kılıçdaroğlu'ndan 7 yıl önce. Geldiğimiz noktada CHP, sayın Kılıçdaroğlu ve birkaç kişinin partisi gibi. CHP halkın partisidir. CHP'nin lideri olmaz, CHP'nin Genel Başkanı olur. CHP'nin lideri Mustafa Kemal Atatürk'tür. 

"CHP'LİLER, SARI ÖKÜZÜ VERMENİN BİR BEDELİ OLDUĞUNU KILIÇDAROĞLU'NA HATIRLATMALARI LAZIM"

Beklediğim desteği bulamazsam işi akışına bırakacağım. CHP'liler, sarı öküzü vermenin bir bedeli olduğunu Kılıçdaroğlu'na hatırlatmaları lazım. Kılıçdaroğlu beni partieden atma konusunda kararlı, bu konuda bedel ödemeye hazırım. 

"İMAMOĞLU’YLA GÖRÜŞTÜM"

İmamoğlu’yla görüştüm ancak görüşmenin içeriğini söyleyemem ama genel çerçeve bu değişimin olması gerektiği şeklindeydi. Yöntemler konusunda fikir birliğine tam olarak varmış değiliz. Ben bu yürüyüşü CHP'deki düzene baş kaldırdığım için düzenliyorum.

"CHP YÖNETİMİ ATATÜRKÇÜ GÖMLEĞİ ÇIKARMAK İSTİYOR"

CHP yönetimi Atatürkçü gömleği çıkarmak istiyor. Kılıçdaroğlu’nun Atatürkçü gömleğini çıkarıp kenara astığını düşünenlerdenim. İnşallah tarih beni haksız çıkartır. 

"BİZ BU SEÇİMDE ÖRGÜT EMEKÇİLERİNİN HAKKINI ÇALDIK"

Geçenlerde Önder Sav ile konuştum 'CHP örgütünün tarihte hiç bu kadar az temsildiği bir dönem olmamıştır' dedi. 169 vekil çıktı bunun 38'i diğer partilere ait. Geri kalan 131'de de 10-11 tanesi örgütten gelmiş. Biz bu seçimde örgüt emekçilerinin hakkını çaldık. 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 133 TÜMÜ
  • reis reis 10 ay önce Şikayet Et
    Tahmetli menderes ve arkadaşlarını aynı gerekçelerle asmadılarmı demokrasi diye diye
    Cevapla
  • reis reis 10 ay önce Şikayet Et
    Adalet demokrasi insan hakları hukuk bay kemal ağzından düşürmez ama chpkk non yanından bike geçmez bunlar
    Cevapla
  • Erdem 10 ay önce Şikayet Et
    Seçimden önce farkli miydi sanki. Milletten oy istiyordunuz.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    yakışır başkanı da yürümüştü
    Cevapla
  • TC.Kılıçoglu 10 ay önce Şikayet Et
    Dersimin partisini lütfen yıkın .Atatürkün kemiklerini sızlatmayın.Nerde bu cumhuriyetçiler, Atatürkçüler.CHP fetönün, pkk nın ,ermeni ve yahudilerin emrine girdi.Memlekete zarar veriyor....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR