Datça'da orman yangını kontrol altına alındı

Muğla'nın Datça ilçesinde makilik alanda çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2023 21:51 GÜNCELLEME 30.06.2023 00:03 GÜNCEL
Datça'da orman yangını kontrol altına alındı
Datça'da orman yangını kontrol altına alındı

Son dakika haberi: Muğla'nın Datça Mahallesi Kargı mevkiisinde otluk ve makilik alanda orman yangını kontrol altına alındı.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Datça’nın Kargı mevkiinde akşam saatlerinde çıkan orman yangının söndürülmesi için ekipler yoğun çaba sarf ederken, yangın ile ilgili Orman Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Rüzgarın da şiddetiyle etkisini arttıran ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 6 uçak, 10 helikopter, 50 arazöz ve 250 personel ile müdahale edildi. Alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alınması için ekipler yoğun çaba sarf ederken, yangının kontrol altına alındığı öğrenildi.

Konu ile ilgili Orman Genel Müdürlüğü’nden sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda “Kontrol altında. Muğla ili Datça ilçesinde, makilik alanda meydana gelen orman yangını kontrol altına alındı. Elinize, yüreğinize sağlık ormanın kahramanları” ifadeleri yer aldı.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Asil Türk 10 ay önce Şikayet Et
    Ege ve Akdeniz'de yanan ormanların akıbetine bakilsin.3-5 yıl ileri ve geri araştırma yapılsın.buralara ev,konut dikenler derhal idam edilsin.
    Cevapla
  • taner hekimoğlu 10 ay önce Şikayet Et
    Bunu da kadın cesedini yok etmek için mi yaktılar.?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR