Geçen sene adım atacak yer yoktu, 14 km'lik plaj boş kaldı!

Depremin vurduğu Hatay’da Türkiye’nin en uzun sahili olan 14 kilometrelik Samandağ sahilinde bu bayram yoğunluk geçtiğimiz yıllara oranla yok denecek kadar az oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2023 12:57 GÜNCELLEME 02.07.2023 12:58 GÜNCEL
Geçen sene adım atacak yer yoktu, 14 km'lik plaj boş kaldı!
Geçen sene adım atacak yer yoktu, 14 km'lik plaj boş kaldı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasar Hatay’da meydana gelmişti. Samandağ ilçesi de depremde büyük yıkımların olduğu ilçelerden birisiydi.

İlçede bulunan Türkiye’nin en uzun sahilindeki plaj, her yıl bayramlarda yerli turistlerin akınına uğruyor; İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’dan binlerce vatandaş, deniz keyfi için güzelliğiyle göz kamaştıran 14 kilometrelik Samandağ sahiline geliyordu.

Depremin etkisini hissettirdiği ilçede, bu yıl Kurban Bayramı'nda plajlarda yoğunluk yaşanmadı. Denizin tadını çıkaran vatandaşlar, yoğunluğun az olmasından dolayı üzüntülü olduklarını söylediler.

"BU SENE DEPREMDEN DOLAYI KİMSE YOK"

Bayram tatili için Gaziantep’ten Samandağ’a gelen Barış Payam, geçtiğimiz yıla oranla yoğunluğun az olduğuna dikkat çekerek, “Sahil şu anda boş, geçen yılda aynı buraya gelmiştik. Her taraf doluydu. Bayramda gelmiştik doluydu ama bu sene depremden dolayı kimse yok. Üzücü bir durum, yüzebiliyoruz ama geçen seneki gibi kalabalık yok” dedi.

"GEÇEN SENE ADIM ATACAK YER YOKTU"

Geçtiğimiz yıl bayramda yaşanan yoğunluğa dikkat çeken Ferhat Taşdemir, “Geçen sene adım atacak yer yoktu. Şu an gördüğünüz gibi sahilimiz bomboş. Vatandaşımızın yarısı gitti, geri kalanlar da yazda olsa memlekete gelmiyor. Her gün deprem oluyor, haliyle milletimiz korkuyor” ifadelerini kullandı.



"BU YIL BEKLEDİĞİMİZ KALABALIK YOK"

Samandağ’ın plajlarının güzelliğine dikkat çeken Muharrem Çınar, “Burası Samandağ ilçesi. İlçenin güzide, güzel plajlarından bir tanesi. Bu yıl beklediğimiz kalabalık yok. Deprem dolayısıyla insanlarımızın birçoğu il dışına gittiler. Burada olanlar da bizim gibi yavaş yavaş geliyorlar. Geçen sene kalacak yer yoktu, o kadar kalabalıktı. Şu anda çok az insan var” şeklinde konuştu. 

KAYNAK : İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Hatay bitmiş vaziyette belediye yok büyükşehir belediyesi yok hatay yok oldu yetkililer bi an önce el atması lazım.
    Cevapla
  • Adilci 9 ay önce Şikayet Et
    Deprem olmuş kalabalık olsa ne olur ne için kalabalık olsun
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    bir ay önce bu kumsala geldim kuşağa çöp yığını burda galiba belediye yok
    Cevapla
  • selahattin 9 ay önce Şikayet Et
    kararları isabetli ,cezanın gayri islami şekilde plajda bulunmaktan olduğuna ihtimal var ceza ve ihtardan anlamayanların vay haline
    Cevapla
  • sincap 9 ay önce Şikayet Et
    müslümanlarda denize girip yüze bilir bunda hiç bir sakınca yoktur edep ve haya kurallarına dikkat edip kadın ve erkek ayrı olduktan sonra neden dine aykırı olsun dinimizi köreltmeyin uygun elbise giyin kadın ve erkek bir birini görmeyecek şekilde ve edep haya ile yüzülebilir biraz zekanızı çalıştırın yüce ALLAH boşuna vermedi
    Cevapla
  • Yerli ve milli 9 ay önce Şikayet Et
    Peki plajlar dediğiniz gibi mi? Öyle olsa ne ala..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR