Havalar ısındı ihbarlar apeş peşe geldi! Yılan paniği...

Adana’da havaların ısınmasıyla birlikte birçok mahalleden yılan ihbarı gelmeye başladı. Son olarak Yenidoğan Mahallesi'nde bir eve giren yılan, ekipler tarafından alınarak doğaya salındı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.07.2023 11:28 GÜNCELLEME 07.07.2023 11:31 GÜNCEL
Havalar ısındı ihbarlar apeş peşe geldi! Yılan paniği...
Havalar ısındı ihbarlar apeş peşe geldi! Yılan paniği...

Adana’da son günlerde hava sıcaklığı nem ile birlikte 40 dereceyi geçti. Havaların ısınmasıyla birlikte itfaiye ekiplerine gelen yılan ihbarlarında da artış oldu. Birçok farklı mahalleden vatandaşlar itfaiyeyi arayarak evlerine yılan girdiği ihbarında bulundu.

Ekipler son günlerde en az 10 kez yılan ihbarına gitmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi'nde de bir eve giren yılan, ekipler tarafından yakalanıp doğaya salındı.

Ev sahibi Kamil Karacanlı, "Evde otururken atık kağıt toplayan bir kişi seslenerek yoldan bahçeye yılan girdiğini söyledi. Ben bahçeye baktım ama önce göremedim. Sonra baktığımda yılanın balkonun altına doğru geldiğini görünce ekipleri aradım. Ekipler kısa sürede geldi ve bir süre sonra yılanı tutup doğaya saldılar.” dedi.

Son günlerde birçok yılan ihbarı geldiğini öğrendiğini anlatan Karacanlı, “Ben yılandan korkmadım ama vatandaşların gelip zarar vermemesi için ekiplere haber verdim. Ekipler de gelip yakalayıp doğaya bıraktı. Herkes böyle yapmalı, sonuçta bu hayvanlar zararlı değil.” diye konuştu.

KAYNAK : İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Hyt 9 ay önce Şikayet Et
    Yilan çiftçinin en büyük dostu mecbur kalsanız bile oldurmemeye çalışın, onlarda insanlardan korkuyor yaşam alanları daraldı onun için merkezlerde uruyorlar
    Cevapla
  • Göktürk 9 ay önce Şikayet Et
    Bu çok normal bir olay havalar ısınınca ortaya çıkacaklar. Bu yılanları öldürürseniz evlerinizi fare ve hamam böcekleri basacak haberiniz olsun. Diğer hayvanların olduğu gibi bu yılanların da yaşam alanlarını istila eden bizleriz.
    Cevapla
  • Eren 9 ay önce Şikayet Et
    Tam kızgın hareketli dönemleri akreplerede dikkat ediniz kumu kayalık alanları serinlik vakitlerinde su içmeye gelebilirler kanaletlere yakın alanlardada dikkat edilmeli örneğin arklar hey gidi seneler rahmetli nenemle arkta oldukça büyük yılan görmüştük köyde unutmama mümkün değil hayvanda canhaliyle görünce bizi kaçtı arkın içinde kıvrak kaçış sergiledi,
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR