Son dakika: MKE fabrikasında patlama: 4 yaralı

Son dakika haberi: MKE'nin Kayaş'taki fabrikasında yaşanan patlamada biri ağır 4 kişi yaralandı. Hastanede tedavi gören yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2023 15:21 GÜNCELLEME 18.07.2023 15:22 GÜNCEL
Son dakika: MKE fabrikasında patlama: 4 yaralı
Son dakika: MKE fabrikasında patlama: 4 yaralı

Son dakika haberi: Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKE) Kayaş'taki kapsül fabrikasında meydana gelen patlamada yaralananların olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Kayaş'taki MKE kapsül fabrikasının mühimmat deposunda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamada yaralananlar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

MSB'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMA!

Milli Savunma Bakanlığı, "Ankara’nın Kayaş ilçesinde bulunan MKE Kapsül Fabrikasındaki yangın söndürülmüştür." açıklamasında bulundu.

Patlama nedeniyle biri ağır 4 kişinin yaralandığı belirtildi.

Patlamaların ardından bölgede çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Patlama sonrası çıkan yangına müdahale edilerek bölgede önlem alındı" açıklamasını yaptı.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Makine ve Kimya Endüstrisinin (MKE) Kayaş'taki kapsül fabrikasında meydana gelen patlamada 4 işçinin yaralandığını açıkladı.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada MKE Kapsül Fabrikası'nda saat 10.52'de meydana gelen patlamada 4 işçinin yaralandığını belirtti.

Yerlikaya, "Emniyet, itfaiye, AFAD ve 112 Acil ekiplerimiz bölgede. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. Gelişmelerle ilgili kamuoyu bilgilendirilecektir." ifadelerini kullandı.

UZMAN MÜFETTİŞLER GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, patlamaya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Işıkhan, "Ankara'da Kayaş MKE Kapsül Fabrikası'nda meydana gelen patlamada yaralanan 4 işçi kardeşimize Allah'tan acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun. Konuyla ilgili olarak inceleme için koordinasyon ekibi oluşturulmuş olup bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler gerekli inceleme ve soruşturma kapsamında görevlendirilmiştir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise "Konuyla ilgili kaza olayının hemen sonrasında Bakanlığımız Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı bünyesinde; Kaza Araştırma Komisyonu acilen toplanmış ve koordinasyon ekibi oluşturulmuştur. Konusunda yetkin iş müfettişleri gerekli inceleme ve soruşturma kapsamında görevlendirilmiş olup Rehberlik Teftiş Başkanı ve Başkan Yardımcıları, İş Sağlığı ve Güvenliği Başkan Yardımcısı olay yerine intikal edilerek gerekli incelemeler ivedilikle başlatılmıştır" denildi. 

YARALILARIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Durum şu anda tamamen kontrol altına alındı. Durum endişe verici olmaktan çıkmıştır" dedi. 

Şahin, yaralıların hayati tehlikesinin olmadığını aktardı. 

KAYNAK : Haber7, AA, DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • Yusuf 9 ay önce Şikayet Et
    Yeter artık kritik yerlerdeki hainleri temizleyin artık.
    Cevapla
  • ... 9 ay önce Şikayet Et
    Genemi yaa ????
    Cevapla
  • Hilmi 9 ay önce Şikayet Et
    Geçen ayda Elmadağ da oldu bu nasıl iş anlamadım is guvenligi yokmu buralarda
    Cevapla
  • Bünyamin 9 ay önce Şikayet Et
    Bugün ülke tarihinin en büyük rekor düzeyde silah satış anlaşmasi yapıldı ve aynı gün MKE fabrikasında patlama oldu ne tesadüf dimi
    Cevapla
  • Asım 9 ay önce Şikayet Et
    içilen her sigara bize mermi olarak geri dönmektedir. Milli olalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR