Eyyam-ı Bahur onları da vurdu! Gölgeye sığındılar

Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası etkisini göstermeye başladı, yüksek nem ile birlikte gelen sıcaklık nedeniyle İstanbul Alibey Barajı’nda otlayan koyunlar güneşten korunmak için Mağlova Kemeri gölgesine sığındı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.08.2023 07:04 GÜNCELLEME 04.08.2023 09:35 GÜNCEL
Eyyam-ı Bahur onları da vurdu! Gölgeye sığındılar
Eyyam-ı Bahur onları da vurdu! Gölgeye sığındılar

"Eyyam-ı bahur" sıcakları olarak bilinen kavurucu sıcaklar, etkisini tekrardan göstermeye başladı, insanlar kadar hayvanlar da artan sıcaklardan nasibini aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara bölgesi için uyarılarda bulundu. Sıcak hava dalgasının bir süre etkili olacağı açıklandı.

Termometreler 35 dereceyi geçti. Özellikle öğle saatlerinde nem ile birlikte sıcak hava kendisini gösterdi.

İstanbul'da etkili olan sıcak hava, hayvanları da bunalttı. Alibey Barajı’ndaki koyunlar çareyi Mağlova Kemeri’nin altına sığınmakta buldu. Gölgede serinleyen koyunlar güneşten korundu. Koyunların birbirlerine sokularak sadece gölgede durmaya çalışmaları ise renkli görüntüler oluşturdu.

KAYNAK : İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • erdem 8 ay önce Şikayet Et
    Çok tatlılar
    Cevapla
  • Selim 8 ay önce Şikayet Et
    Koyunlar gece otlar gündüz sıcakta gölgeye çekilip yatarlar ikindinde tekrar otlarlar.Bu hep böyledir.
    Cevapla
  • Mahsum 8 ay önce Şikayet Et
    Ben size soleyim ben önceden olan her depreli his ederim bilginize
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR