İstanbul'da büyük skandal! Sarıyer'de, AK Parti'nin önerge verdiği yol çöktü

Sarıyer'de inşaat alanının yanındaki yolda sabah saatlerinde çökme meydana geldi. İstinat duvarının bir bölümü inşaat alanına doğru çökmesi nedeniyle çevredeki binalarda büyük korku yaşandı. Yol için AK Parti'den önerge geldiği öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.08.2023 00:29 GÜNCELLEME 06.08.2023 00:34 GÜNCEL
İstanbul'da büyük skandal! Sarıyer'de, AK Parti'nin önerge verdiği yol çöktü
İstanbul'da büyük skandal! Sarıyer'de, AK Parti'nin önerge verdiği yol çöktü

Olay, Ayazağa Mahallesi 105. Sokak üzerinde saat 09.00 sıralarında meydana geldi.  Yapımı devam eden inşaat alanının istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü. Deprem oluyor zanneden vatandaşlar kendilerini dışarı attı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken çevre binalar tedbir amaçlı boşaltıldı. Olay yerine polis, belediye ve yetkililer geldi. Çöken yol şerit çekilerek araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

AK PARTİ SARIYER BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN GEÇTİĞİMİZ ÖNERGE VERDİĞİ ÖĞRENİLDİ

Habere konu olan yolla ilgili AK Parti Sarıyer Belediye Meclisi Üyeleri 2022 Yılı 7. ayda önerge vermiş Sarıyer Belediyesini göreve davet etmişti. Meclis toplantısında da kentsel dönüşümün önemi vurgulanırken, risk alanındaki kanunsuz işlemler anlatılmıştı.

"DEPREM OLUYOR ZANNETTİK"

Mahalle sakini Birgül Yeşilbaş "Bu inşaat birkaç aydır var. İnşaat başlayınca yollara kazık yapmadılar. Onun için alttan alttan kazımaya başlayınca bu yol daha önceden çöktü. Daha sonra yol toprak ve beton ile kapatıldı. Daha sonra da fore kazık yapıldı. Bu sabah da baktığımda yol ayrılmış. Biz bakarken yol hepten göçmeye başladı. Fore kazıkları da deprem olur gibi bir gürültüyle düştü aşağıya. Şuan yol ayrılmaya devam ediyor. Evlerimizde duramıyoruz. Buranın altından sürekli su çıkıyor. O suyu da buraya bağlıyorlar. Şu an herkes sokakta bekliyor" dedi.

"EVE NASIL GİDECEĞİZ?"

Yaşanan çökme nedeniyle sokakta bekleyen mahalleli Gülşah Uyanık "Geçen sene burası olduktan sonra içimiz hiç rahat etmedi. Sürekli deprem olacak gibi, çökecek gibi içimiz rahat etmedi. Bugün de deprem oldu sandık. Yataktan fırladık . Bunun sonu ne olacak bilmiyoruz. Biz nasıl evde duracağız? Nasıl güveneceğiz? Şuan çok korkuyoruz. Eve nasıl gideceğiz? Nerede duracağız? Hiç bilmiyorum. Buranın bir önleminin alınmasını istiyoruz" diye konuştu. Binalarına giremeyen vatandaşlar çevrede beklemeye devam ediyor.

Habere konu olan yolla ilgili AK Parti Sarıyer Belediye Meclisi Üyeleri 2022 Yılı 7. ayda önerge vermiş Sarıyer Belediyesini göreve davet etmişti.

İKİ BİNA MÜHÜRLENDİ

Yetkililerin incelemelerinin ardından iki binanın tedbir amaçlı boşaltılmasına karar verildi. Belediye ekipleri tarafından binalar boşaltıldıktan sonra mühürlendi. Binada kalanlar yakınlarının yanına gitti. Bazı bina sakinleri de kedi ve kuşlarını da alarak binadan ayrıldı.

İnşaatın müteahhidi Adem Kılıç "Güvenliğini aldıktan sonra herkesin yolunu açacağız. Bir iki evin girişi yok. Onları da başka yere taşıyacağız. Güvenlik olduktan sonra herkesi evine taşıyacağız. İnşaat zemininde herhangi bir su yok. Burada yolda patlayan sudan dolayı doldu. Biz burada iki aydır hafriyat yapıyoruz. Bugün yolun kayması tamamen dolgudan dolayıdır." sözlerini kaydetti.

İnşaat alanındaki su boşaltıldıktan sonra çöken yolun altına hafriyat doldurulacak.

KAYNAK : DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Önce videoya bakın büyük hatalar var. Yapılan kazıklamalarda kademeli bağlantı yapılmamış o yolun çökeceği baştan belliymiş
    Cevapla
  • Sarıyerli 8 ay önce Şikayet Et
    Sarıyer Belediyesi hain her türlü rüşeti yiyor insan ayırımı YAPIYOR benim evimi haksız yere yıktılar bu zabıtaların yaptıkları haksızlıkları yanlarını bırakmayacağım zamanı gelince bedel ÖDETECEM zabıtaya allah tan başka hiç kimse bizim yaşam hakkımızı elimizden alamaz
    Cevapla
  • Akif 8 ay önce Şikayet Et
    Orada ne inşaat yaparsanız yapın yine de Temeli'de sağlam olmaz. Ömür boyu su taşkınları ve Toprak kaymaları da neden olur..! Çin'den Japonya'dan adam getirin. O yamaçta İnşaat yapılmayacağını size çok net söyler. Çünkü Türkler harbiden Aptallaştı...!!! PAra uğruna kendi Vatan evlatlarını hiçe sayıyor. ALLAH musibet verse de kurtulsak.
    Cevapla
  • temel 8 ay önce Şikayet Et
    binalarin yarisi temelsin allaha emanet temel olan hileli zaten yikiyor her ønune gelen bina ev yapiyor mimar olsa onlarin egitim tam degil kesin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR