2 günde binlerce dönüm buğday tarlası kül oldu

Sivas’ın Kangal ilçesinde çıkan yangında yaklaşık 3 bin dönümlük buğday tarlası kül oldu. Yozgat’ın Sorgun ilçesinde buğday ekili alanda yangın çıktı. 10 dakikada 500 dönüm biçilmemiş buğday küle döndü.

ABONE OL
GİRİŞ 13.08.2023 19:04 GÜNCELLEME 13.08.2023 19:04 GÜNCEL
2 günde binlerce dönüm buğday tarlası kül oldu
2 günde binlerce dönüm buğday tarlası kül oldu

Kangal ilçesi Karataş mevkiinde buğday tarlasında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yaklaşık 3 bin dönüm alanın etkilendiği yangında buğdaylar kül oldu.

Kangal Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangına köylüler de traktörleriyle müdahale etti.

Yangın yaklaşık 1 saat içerisinde kontrol altına alınarak söndürüldü. Söndürme çalışmaları sırasında bir traktör de devrilerek hasar gördü.

Yangın sonrası havadan çekilen görüntüler zararın boyutunu gözler önüne serdi.

Yangında yaklaşık 75 dönüm tarlası yanan Vedat Korkmaz, “Olayı haber alır almaz müdahale ettik. Sağolsunlar traktörü olan herkes yardıma koştu. Yaklaşık 3 bin dönüm ekili buğday yandı” dedi.

BİR YANGIN HABERİ DE YOZGAT'TAN

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde buğday ekili alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle 10 dakikada 500 dönüm biçilmemiş buğday küle döndü.

Yangın, Duralidayılı köyünde akşam saatlerinde çıktı. Yangını gören köy halkı tarlalara sıçramaması için traktör yardımıyla tarlanın çevresini sürdü. İhbar üzerine olay yerine Sorgun Belediyesi itfaiye ekipleri geldi.

Ekipler yangının büyümemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Buğday tarlasında ilk belirlemelere göre 500 dönüm alanın yandığı belirlendi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 402 TÜMÜ
  • 40 yaşüstü 8 ay önce Şikayet Et
    2021 ağustosunda 110 bin liralık buğday alan "tüccar" (un fabrikası) çiftçiye müstahsili kesmiyor henüz taaaaki fiyatları uçurun talimatı gelene kadar 2021 kasım sonun da müstahsili 190 bin lira olarak kesiyo... çiftçiye verdiği 100 lira. şimdi alımı 5 lira diyorlar... yani devletle sidik yarıştırıyorlar kafa tutuyorlar. KİM Kİ BU BİŞEREF LERİN ARKASINDAKİLER...
    Cevapla
  • 40 yaşüstü 8 ay önce Şikayet Et
    2021 yazında buğdaya "tüccar" denen kişiler 6,5 lira verdiler şimdi o aynı "tüccar" denenler 5 liradan fazla vermiyor... bunların çoğu değirmen fabrikaları... niyetleri un fiyatını aşağı mı düşürmek yada ekmek fiyatını aşağı mı düşürmek yoksa başka bir hinlik mi
    Cevapla
  • 40 yaşüstü 8 ay önce Şikayet Et
    2 yıl önce "devletin buğday stoğu yok yetersiz" algısı söylendiğinde (sözüm ona) "tüccarlar" fazla fiyat vererek ofise değil kendi topluyodu. şimdi tahıl koridoru krizleri ve silo yangınları olurkeeennnn nedense bizim o tüccarlar 2 sene öncesinin altında fiyat vererek -almıyoruz - deyip milleti ofise göndeririyorlar. ACABA şimdiki şerefsi plan ne... ??????
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 8 ay önce Şikayet Et
    yemin olsun bunların altındanda yine CHP çıkacak?ABD ve AB nasıl olsa CHP yi fonluyor? yanarım bu hain CHP YE OY VERENLERE YANARIM BUNLKARDA HAİN..
    Cevapla
  • Müslüman 8 ay önce Şikayet Et
    Suni gıda krizi çıkarıyorlar ilerleyen günler zor olacak Allah en iyisini bilendir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR