Galata Köprüsü’ndeki bakım trafik yoğunluğunu artırdı

Galata Köprüsü’nde 40 gün sürecek bakım ve onarım çalışmalarının ilk etabı için Eminönü yönüne gidişin araç ve yaya geçişine kapatılması, trafikte yoğunluğa neden oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 14.08.2023 12:59 GÜNCELLEME 14.08.2023 12:59 GÜNCEL
Galata Köprüsü’ndeki bakım trafik yoğunluğunu artırdı
Galata Köprüsü’ndeki bakım trafik yoğunluğunu artırdı

Haftanın ilk iş gününde Eminönü istikametine gitmek isteyen sürücülerin Atatürk Köprüsü’ne yönelmek zorunda kalması nedeniyle bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Galata Köprüsü’nde 40 gün sürecek bakım-onarım çalışmaları başlatıldı. Derz değişimi ve asfalt yenileme faaliyetlerinin ilk etabı için Karaköy-Eminönü istikameti dün duba ve beton bariyerlerle kapatıldı. Köprün itibarıyla araç ve yaya geçişine kapatılmasının ardından ekipler asfalt sökme ve derz yenileme çalışmalarına başladı.

Yeni Galata Köprüsü’nün trafiğe kapatılması nedeniyle, Eminönü yönüne gidecek sürücüler için güzergah boyunca uyarı levhaları da konuldu. Haftanın ilk iş gününde Eminönü istikametine gitmek isteyen sürücülerin Atatürk Köprüsü’ne yönelmek zorunda kalması nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu yaşanırken uzun araç kuyrukları oluştu.

İş nedeniyle her gün köprüyü kullanmak zorunda olduğunu belirten sürücü Samet Yıldız "Bayağı etkiledi. İşlerimiz geç biter bugün. Normalde işlerimiz erken bitiyordu. Şu anda böyle dolanacağız" dedi.

"BİZİ OLUMSUZ ETKİLEDİ AMA OLMASI GEREKİYORDU"

Taksi şoförü Bahattin Çalışcı ise "Bizi olumsuz etkiledi ama olması gerekiyordu. Olması gereken bir şeydi, olacak. Artık katlanacağız. 2.2 kilometreyi 19 dakikada geldim. Daha öncesinde en fazla 10 dakikaydı" diye konuştu.

"10 DAKİKALIK GİDECEĞİM YERİ 1 SAATTE GİDECEĞİM"

Servis şoförü Süleyman Kaya "10 dakikalık gideceğim yeri 1 saatte gideceğim. Mazotun litresi olmuş 40 lira. Bu araba kilometrede 5 lira mazot yakıyor. İşleri de etkiliyor, bir an önce hallolmasını istiyoruz" dedi.

KAYNAK : DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • TürkiyeM01 8 ay önce Şikayet Et
    4 sene yat yat şimdi çalışıyor gözükmek için trafiği kapat şimdiye kadar böyle kapanmadı çünkü akparti zamanında kısa aralıklarla bakımı yapılırdı sıkıntı yaşanmazdı bunlarda
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR