İBB'ye bağlı Ağaç A.Ş. çalışanlarının eylemi 2. gününde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Ağaç A.Ş. çalışanları, verilen sözlerin tutulmadığını ve maaşlarının asgari ücret seviyesinde kaldığını iddia ederek Saraçhane'de başlattıkları eyleme 2'inci günde devam etti.

ABONE OL
GİRİŞ 15.08.2023 21:22 GÜNCELLEME 15.08.2023 21:24 GÜNCEL
İBB'ye bağlı Ağaç A.Ş. çalışanlarının eylemi 2. gününde
İBB'ye bağlı Ağaç A.Ş. çalışanlarının eylemi 2. gününde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ağaç A.Ş çalışanları, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığı ve maaşlarının asgari ücret seviyesinde kaldığını belirterek dün eylem kararı aldı. Ağaç A.Ş. çalışanları bugün de Saraçhane Parkı'nda eylemdeydi. Çalışanlar, istedikleri şartlar kabul edilene kadar eyleme devam edeceklerini söylediler.

"AYNI KURUMDA ÇALIŞTIĞIMIZ İŞÇİNİN ANCAK YARISI KADAR MAAŞ ALIYORUZ"

Ağaç A.Ş.'nin eylemine destekte bulunan İBB Çalışanları Derneği'nin başkanı Nazlı Bülay Doğan, "Biz İBB işçileriyiz, daha doğrusu İBB'nin iştirak şirketlerinin işçileriyiz. Bizeler düşük ücretlerle, fazla iş yüküyle çalıştırılıyoruz. Aynı kurumda aynı işi yaptığımız memurun aldığı ücretin yarısını bile alamıyoruz. Nerdeyse sefalete mahkum edilmiş durumdayız. Freni patlamış ilerleyen enflasyona rağmen, ya asgari ücretle çalışıyoruz ya da asgari ücretin bir gıdım üstü ücrete mahkum ediliyoruz. Ekrem başkanım, 4 kişilik bir ailenin giderini 38 bin lira olarak açıkladı. İstanbul'da belediye işçileri olarak hiçbirimiz geçinemiyoruz" dedi.

KAYNAK : DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • hüsnü 8 ay önce Şikayet Et
    dikkat edin imamoğlu işten atmasın sizi
    Cevapla
  • aaaa 8 ay önce Şikayet Et
    chp kafalı vekiller bu eyleme destek vermezler...
    Cevapla
  • Mizah 8 ay önce Şikayet Et
    Sosyal demokratlar yan gelip yatarak maaş almaya alışıktır. 4 kişilik ailenin gideri 38.000 lira ise biz ölmüşüz. Yaparsa ak parti yapar.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    herşey çok güzel olacak
    Cevapla
  • kalafat 8 ay önce Şikayet Et
    ekrem yolsuzluk yaparken çalışanlarınıda gör hep bana olmaz ekremmm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR