Bakan Yerlikaya talimatı verdi: Orkinosları yakalayın

Kaçak göçmenlerle mücadele hız kesmeden devam ederken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Orkinosları yakalayın' talimatı verdi. Asıl darbe ‘büyük balık’ olan insan kaçakçılarına indirilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 19.08.2023 07:48 GÜNCELLEME 19.08.2023 10:02 GÜNCEL
Bakan Yerlikaya talimatı verdi: Orkinosları yakalayın
Bakan Yerlikaya talimatı verdi: Orkinosları yakalayın

İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin en önemli problemlerinden biri haline gelen kaçak göçe karşı son iki ayda yeni tedbirler devreye alındı ve büyük operasyonlara imza atıldı.

Edinilen bilgilere göre İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kaçak göç, insan kaçaklığı, mafya tipi örgütlenmeler, suç çeteleri, uyuşturucu baronları ile mücadele konusunda tüm vali ve emniyet müdürlerine önemli bir talimat verdi. Yerlikaya, şehirlerin güvenliği için suç ve suçlularla mücadelenin önemine dikkat çekerken, suç çetelerine göz açtırılmamasını istedi. Yerlikaya, şu anda en büyük problemlerden birinin düzensiz göçmenler olduğunu hatırlatarak, kaçak göçe karşı yapılan operasyonların önemli olduğunu, ancak asıl mücadelenin organizatörlere yönelik yapılmasını istedi.

'ORKİNOSLARI YAKALAYIN'

Yerlikaya, vali ve il emniyet müdürlerinden organizatörlere yönelik tedbirlerin artırılması istedi ve “Hamsileri ve istavritleri değil, orkinosları yakalayın. Düzensiz göçle mücadelede elebaşlarına göz açtırmayın, nefeslerini kesin. Düzensiz göçmen problemini ancak böyle çözebiliriz” uyarısında bulundu.

1.500 ORGANİZATÖR YAKALANDI
Öte yandan İçişleri Bakanlığı, başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde insan kaçakçılığı yapan organizatörlere yönelik son iki ayda 2 bin 500’den fazla operasyon yaptı. Bu operasyonlarda 1.500 civarında organizatör yakalandı. Bu operasyonlar sırasında 35 binden fazla da düzensiz göçmen yakalanarak, sınır dışı edildi. Türkiye genelindeki metruk binalar, kaçak göçmenlerin yoğunlukla ikamet ettikleri bölgeler, tır garajları, terminaller, limanlar ve balıkçı barınakları, toplu taşıma durak ve istasyonları da sık sık bu operasyonlara konu oluyor.

KAYNAK : Türkiye Gazetesi
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 56 TÜMÜ
  • Başkentli 8 ay önce Şikayet Et
    Herşeye tamam da kadın katili olunca ceza artıyor mu,katil de geç katil katildir cinsiyeti olmaz,durum şartlara göre bakılır cezası o ayrı
    Cevapla
  • Hakan er 8 ay önce Şikayet Et
    Göçmenleri gönderemiyorum söylentileri yalan hükümet zamanı geldiğinde gönderecek ama gelmeyede davam ediyorlar kesin çözüm bulunması ve ülke için yeni şartları ağır bir ceza evine ihtiyaç var insan kacakcilari tecavuzculer zehir satanlar hırsızlar kadın katilleri için girmesi zor girdikten sonra cikmasida zor olan
    Cevapla
  • ERTUĞRUL 8 ay önce Şikayet Et
    Açık kapı polititikasını biz yapıyoruz. Gelene geç diyen biz miyiz.Esat'a eset diyen bizmiyiz.Onlara vatandaşlık veren bizmiyiz.Kendi halkından çok onları savunup koruyup kollayan Türk halkının üstüne çıkaran kim.Sınırlardada çorba ikramı ile karşılayan bizmiyiz.
    Cevapla
  • Hakan er 8 ay önce Şikayet Et
    Vatanini seven insan kaçakçılarini gençlerimizi zehirliyen yarattıklarını gördükleri yerde emniyet güçlerine ihbarda bulunsun
    Cevapla
  • Recep 8 ay önce Şikayet Et
    15 milyon kişi nasıl geldi biliyor musun.
    Cevapla
  • ボラト 8 ay önce Şikayet Et
    15 milyon olduğunu nereden biliyorsun. Belge var mı elinde? Yoksa birileri öyle dedi diye körü körüne mi söylüyorsun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR