YKS yerleştirme sonuçları açıklandı!

2023-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinden açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.08.2023 21:47 GÜNCELLEME 20.08.2023 09:40 GÜNCEL
YKS yerleştirme sonuçları açıklandı!
YKS yerleştirme sonuçları açıklandı!

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 2023-YKS sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2023-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Adayların, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceği kaydedildi.

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28 – 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılabilecek.

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak.

ÖZVAR: TÜM GENÇLERİMİZİ TEBRİK EDERİM

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gençlerin merakla beklediği 2023 YKS yerleştirme sonuçlarının belli olduğunu belirterek, "Hayırlı olmasını diler tüm gençlerimizi tebrik ederim." ifadelerini kullandı.

ÖSYM BAŞKANI ERSOY: YERLEŞEMEYEN ADAYLARIMIZ EK TERCİH SÜRESİNİ TAKİP ETMELİ

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy da yaptığı yazılı açıklamada, 2023-YKS yerleştirme sürecinin tamamlandığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Üniversite tahsilinizi en verimli şekilde tamamlayacağınıza ve ülkemizin gelişimine büyük katkı sağlayacağınıza inanıyor, her birinize ayrı ayrı başarılar diliyorum.Tercih sonuçlarınız hayırlı olsun. Herhangi bir programa yerleşemeyen adaylarımızın ek tercih sürecini takip etmeleri gerekiyor. Ek yerleştirme sürecinde de profesyonel destek almanız yararlı olacaktır."

"GSB YURTLARIMIZ, GENÇLİK MERKEZLERİMİZ VE SPOR TESİSLERİMİZLE YANINIZDAYIZ"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından, "Sevgili gençler, yerleştirme sonuçlarınız hayırlı olsun. Türkiye’nin dört bir yanındaki GSB yurtlarımız, gençlik merkezlerimiz, genç ofislerimiz ve spor tesislerimizle yanınızdayız" açıklamasını yaptı.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 55 TÜMÜ
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    kimseyi açıkta birakmayan bir sistem geliştirin boş durmayın ankarada
    Cevapla
  • Emre Karadavut 8 ay önce Şikayet Et
    Sevgili öğrenciler okuyun ve mezun olun okul bittiğinde rulo halinde diplomayı alırsınız Üniversite okumak maalesef bugünkü eğitim sistemiyle çocuklara hiçbir şey kazandırmıyor. Muhabbet olsun değişiklik olsun bir de diploma olsun diye okul okunuyor yazık heba olan 4 yıla
    Cevapla
  • Ülkem 8 ay önce Şikayet Et
    Allah bütün gençlerimizin haklarında hayırlısı olsun yanlız gençlere bakın vatan evlatlarına sahip çıkın verin ötv siz KDV siz cep telofon ve bilgisayarını onlar bizim geleceğimiz Allah hepsini dahili harici nefsi munafık görünümlü şeytanlardan korusun muafaza etsin inşallah amin.
    Cevapla
  • Yaşanmaz oldu. 8 ay önce Şikayet Et
    Uzman. İnan ki o imkan verilsin yine beğenmeyecek. Öylesine şükürsüz insanlar.
    Cevapla
  • sürahi 8 ay önce Şikayet Et
    Bu eğitim sistemi acilen degismeli
    Cevapla
  • savaş esentürk 8 ay önce Şikayet Et
    Eğitim sistemi kesinlikle değişmeli öğrenciler saçma sapan obp puanı yüzünden çok gerilerde kalıyor önce sınav puanı geçerli olmalı belli bir baraj olmalı Barajı geçen üniversiteye yerleşebilmeli benim yanımdaki arkadaş 5 kere üniversite sınavına girdi yerleşemedi Ben 4 kez girdim yerleşemedim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR