Ukraynalı müzisyen Antalya'da Müslüman oldu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Ukraynalı saksafon sanatçısı Vikaetta Liepikvilt Özmut (28) Müslüman olarak 'Hürrem Sultan' ismini aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.08.2023 17:41 GÜNCELLEME 22.08.2023 17:41 GÜNCEL
Ukraynalı müzisyen Antalya'da Müslüman oldu
Ukraynalı müzisyen Antalya'da Müslüman oldu

Antalya’nın Manavgat ilçesine tatile gelen Ukraynalı saksafon sanatçısı Vikaetta Liepikvilt Özmut Müslüman olarak "Hürrem Sultan" ismini aldı.

Manavgat Müftülüğünde İlçe Müftüsü Abdullah Eroğlu rehberliğinde gerçekleştirilen ihtida töreninde Ukrayna vatandaşı 28 yaşındaki Vikaetta, kelimeişehadet getirerek Müslüman oldu. Törende, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Müftü Eroğlu, İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgi verdi.

Müslüman olduktan sonra Hürrem Sultan ismini alan Vikaetta'yı tebrik eden Müftü Eroğlu, "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan Rusça mealli Kur'an-ı Kerim ve İslam dini hakkında bilgiler içeren çeşitli kitaplar hediye etti.

Merasimde Vikaetta Liepikvilt Özmut'un eşi Okan Özmut da hazır bulundu.

Tören sonrası gazetecilere açıklama yapan Vikaetta Liepikvilt Özmut, eşi Okan Özmut ile Kıbrıs'ta tatilde tanıştıklarını ve geçen yıl Gaziantep'te evlendiklerini belirterek, "Çocukluğumdan beri Türk kültürüne ilgi duyuyordum. Türk kültürünü çok seviyorum. İslam dinine de ilgim vardı. Eşim sayesinde daha yakından tanıma fırsatım oldu. Bugün de buraya gelerek Müslüman oldum. Ukraynalı olan Hürrem Sultan'ın ismini almak istedim." diye konuştu.

KAYNAK : AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Abdullah 8 ay önce Şikayet Et
    Söz de değil özde Allah 'a teslim olanlardan olursun İnşaa Allah
    Cevapla
  • Ottomans 8 ay önce Şikayet Et
    Darisi cehaplilerin basina insallah o zaman dogru yolu bulup kemalistlikten kurtulurlar
    Cevapla
  • Başkentli 8 ay önce Şikayet Et
    Ellerin dert görmesin kardeşim...
    Cevapla
  • taner hekimoğlu 8 ay önce Şikayet Et
    Ne yapalım, ona da boğazda yalı mı verelim.? Elimizde kalmadı mı ? hepsini selanik yahudileri ile ,ermeni dönmelerine ....... dağıtılmış olmasın.? İspanya yahudilerine söz söyleyemiyoruz zaten.
    Cevapla
  • Salo 8 ay önce Şikayet Et
    MâşâAllah ağzınıza saglik
    Cevapla
  • Ayıntap27 8 ay önce Şikayet Et
    Tam da yerin de Müslüman olmuş bizden oraya gidenler Müslümanlığı unutuyorlar orada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR