Yozgat'ta kurt sürüsü dehşet saçtı: 30 koyun telef oldu

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde mahalleye inen kurt sürüsü, Şükrü Akdoğan'a (33) ait 150 küçükbaş hayvandan oluşan sürüye saldırarak 30 koyunu telef etti.

ABONE OL
GİRİŞ 23.08.2023 19:21 GÜNCELLEME 23.08.2023 19:21 GÜNCEL
Yozgat'ta kurt sürüsü dehşet saçtı: 30 koyun telef oldu
Yozgat'ta kurt sürüsü dehşet saçtı: 30 koyun telef oldu

İlçeye bağlı Hisarbey köyü Erikli mevkiinde 33 yaşındaki Şükrü Akdoğan ve kardeşlerine ait koyun sürüsüne saldıran kurt 30 koyunu telef ederken, 10 koyunu da yaraladı.

Sürü sahibi Akdoğan,  koyun ve kuzu olarak 150 küçükbaş hayvan sahibi olduklarını söyledi.

KURT SÜRÜSÜ 30 KOYUNU TELEF ETTİ

Kardeşinin dün akşam üzeri koyunları eve getirirken 50 koyunun sürüden ayrıldığını fark edemediğini belirten Akdoğan, "Sabah koyunların eksik olduğunu görünce ormanlık alana aramaya gittiğimizde koyunlara kurt saldırmış. 30 koyunu telef olmuş, 10 koyunu yaralı bulduk, 10'u da kayboldu bulamıyoruz." dedi.

"KURT BİZE BÜYÜK ZARAR VERDİ"

Akdoğan, daha önce o bölgede kurt gördüklerini, zarar vermediği için dokunmadıklarını dile getirerek, "Kurt bize büyük zarar verdi. Yaralı koyunların da iyileşmeyeceği söyleniyor. 50 koyunumuz gitmiş oldu. Bu hayvanları besleyip büyüttük, çok masrafımız oldu. Ailemizin geçim kaynağı hayvancılık. Devletimizden ve hayırseverlerden destek bekliyoruz." diye konuştu.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Caner 8 ay önce Şikayet Et
    Ya onu deki sürü nasıl olur 50koyun eksik akşam farkedemezmisin insan koyun azligini farkederdi akşam getiriyorsunuz üçte biri eksik büyük rakam
    Cevapla
  • cahit 8 ay önce Şikayet Et
    Tamda tedbiriniz korumanız ne kaç koruma köpeğiniz var tedbirsiz olunca böyle olur
    Cevapla
  • CCC 8 ay önce Şikayet Et
    Bendeniz'den akılsızlık alameti. İtikat 0.
    Cevapla
  • ali 8 ay önce Şikayet Et
    koyunlar orada kurt orada sen oradasın da anlamadığım tek şey koyun köpeklerin nerede.. yoksa hiç köpeğin yokmu? köpeğin yoksa sen olsaydın da kurtları korkutup kaçıraydın. yazık o güzelin sana emenet koyunlara ne hale getirdin onları. kurt değil suçlu sensin.
    Cevapla
  • D. görevli 8 ay önce Şikayet Et
    malın zekatını unutmasınlar
    Cevapla
  • Vatan 8 ay önce Şikayet Et
    Boş boş konuşma ya, akıl yoksunu.
    Cevapla
  • Bendeniz 8 ay önce Şikayet Et
    Bir zırva daha.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR