Anamur'da mağarada mide kanaması geçiren ABD'li, 1000 metre derinlikte mahsur kaldı

Mersin'in Anamur ilçesindeki Morca Mağarası'na inen 14 kişilik ekipteki ABD vatandaşı Mark Dicky, yaklaşık bin metre derinlikte mide kanaması geçirerek mahsur kaldı. ABD vatandaşının kurtarılması için çalışma başlatıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.09.2023 23:40 GÜNCELLEME 04.09.2023 11:58 GÜNCEL
Anamur'da mağarada mide kanaması geçiren ABD'li, 1000 metre derinlikte mahsur kaldı
Anamur'da mağarada mide kanaması geçiren ABD'li, 1000 metre derinlikte mahsur kaldı

İlçeye bağlı Sugözü Mahallesi'nde bulunan ve Türkiye'nin en derin ve gizemli mağaralarından biri olan Morca Mağarası'na inen 14 kişilik ekipteki ABD vatandaşı Marck Dicky, bin metre derinlikte mide kanaması geçirdi. Arkadaşlarının rahatsızlanması üzerine ekiptekiler, durumu yetkililere bildirildi.

Kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilirken, İtalya'dan 25 kişilik mağara telekomünikasyon ekibi, Macaristan'dan 4 kişilik sağlık ekibi talep edildiği öğrenildi. Bölgedeki kurtarma çalışmaları devam ediyor.

ABD’Lİ DİCKY, YARDIM TALEBİNİ GERİ ÇEKTİ

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Morca Mağarası'na inen 14 kişilik ekipteki ABD vatandaşı Mark Dicky’in (40), ilaçlarını kullanması sonucu sağlık durumunun iyi olduğu ve yardım talebini geri çektiğini açıkladı. Başkan Kılınç, "ABD vatandaşı, ekiplere sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. İlaçlarını kullanmış. Mağaradan çıkmak istemediğini ve çalışmalarına devam etmek istiyor. Şu an acil bir durum söz konusu değil. Dicky, kendisini iyi hissettiğini belirtse de ekipler onu bulunduğu alandan alacak." ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK : DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • dumrul 7 ay önce Şikayet Et
    Ne çalışmasıymış bu???? Başta Abd'liler olmak üzere pek çok ülkenin söz de turist görünümü altında ajanlarının ülke topraklarında karış karış gezindiğini hemen herkesçe malumdur. Ve bu durum bir vatandaş olarak beni fevkaladenin fevkinde rahatsız ediyor.
    Cevapla
  • Admin 7 ay önce Şikayet Et
    Bu adam gelip o mağarada bu olayı yaşamasaydı burada yorum yazan vatanseverlerin hiç birinin ülkede böyle bir mağaranın olduğundan haberi bile olmayacaktı.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    bi haberi okuyun öyle yorum yapın. araştırma ekibinde bulunan ABD'li diyor. akademik bir araştırma
    Cevapla
  • mehmet efe 7 ay önce Şikayet Et
    oh ne ala beyimiz için herkes ayaklansın nerelerden kimler gelsin neymiş kendini iyi hissediyormuş mağarada kalacakmış şu yüzsüzlüğe,utanmazlığa bakarmısınız.
    Cevapla
  • bu gözden kaçmaz 7 ay önce Şikayet Et
    yahu önüne gelen sorgusuz sualsiz. kimseden izin almaksızın mağaralarımıza ne amaçla ve ne sıfatla giriyorlar. bunlara hangi makam izin veriyor. sorgulanması lazım. eminim izin belgeleri yoktur. artık türkiye de hele hele yabancıların izin almadan belgeleri olmadan ve yanlarında resmi yetkililer olmadan mağmıza girmelerine artık izin verilmemeli. ülkenin heryanı yol geçen hanına dönmüş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR