Bakan Yerlikaya duyurdu! Şebeke çökertildi: 28 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “ 'Terör örgütleri hesaplarınızı ele geçirdi' diyerek dolandırıcılık yapanlara karşı, Zonguldak ve Ağrı merkezli gerçekleşen operasyonlarda 28 şüpheli şahıs yakalandığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2023 18:40 GÜNCELLEME 09.09.2023 18:40 GÜNCEL
Bakan Yerlikaya duyurdu! Şebeke çökertildi: 28 kişi yakalandı
Bakan Yerlikaya duyurdu! Şebeke çökertildi: 28 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Zonguldak Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğümüzce, ‘Banka hesaplarınız FETÖ tarafından ele geçirildi’ diyerek ve kendilerini kamu görevlisi gibi tanıtıp 3 milyon TL dolandıran bir suç şebekesi tespit edildiğini belirtti.

3 MİLYON TL DOLANDIRICILIK YAPAN ŞEBEKE TESPİT EDİLDİ

Bakan Yerlikaya paylaşımında şunları kaydetti:

"Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçunu örgütlü olarak işleyen bu şebekeye karşı 6 farklı ilde operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar sonucunda 8 şüpheli şahıs yakalandı, bu şahıslardan 6’sı tutuklanırken, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi.

Diğer yandan, Ağrı Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce; sosyal medya üzerinden arsa satışı yapanları tespit edip, kendini savcı gibi tanıtan ve ‘FETÖ senin adına para çekmiş, para göndermen lazım diyerek’ yaklaşık 1 milyon TL dolandıran şahıslar hakkında inceleme başlatıldı.

28 ŞÜPHELİDEN 9'U TUTUKLANDI

Yapılan operasyonlarla bu suç şebekesine üye 20 şüpheli 5 farklı ilde yakalandı. Yakalananların 9’u tutuklanırken, 9’u hakkında adli kontrol kararı verildi. Operasyonları düzenleyen kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum"

'HİÇBİR KAMU GÖREVLİSİ SİZDEN PARA İSTEMEZ'

Operasyonlara ilişkin görüntülere de paylaşımında yer veren Bakan Yerlikaya şunları kaydetti:

"Operasyonları düzenleyen kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Vatandaşlarımızı bir kez daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Hiçbir kamu görevlisi sizden para istemez. Böyle bir telefon geldiğinde telefonu yüzlerine kapatın. Siber suçlarla ve dolandırıcılarla mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek. "

KAYNAK : AA, İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    ulan 29 kisi yakaladin da ne adli kontrol 100 yil ver gec
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Bu alçaklara asla müsamaha gösterilmemeli...
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 7 ay önce Şikayet Et
    Maşallah devam
    Cevapla
  • yani 7 ay önce Şikayet Et
    arkadaş böylelerinden suçu ispat edilenleri sallandıracaksın. bunlar teröristten bile kötü. bunlara hayvan desen hayvanlar itiraz eder. bir de dolandırılacağını telefonda anlayınca küfür edip kapatıyorlar. şeref, namus gibi kavramlar bunları yanına asla uğramamış.
    Cevapla
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    Yakalandın da ne oldu kökünü mü kuruttunuz yarın aynen devam reklam için adam yakalamayın milletin huzuru kalmadı memleket teksas oldu insanlar me zaman adalete polise güvenecek
    Cevapla
  • Metin 7 ay önce Şikayet Et
    Polis asker işini gayet güzel alnının teriyle yaoiyor konuşmak için konuşmayın lutfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR