Pendik'teki ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Pendik'te kontrol altına alınan ormanlık alandaki yangın söndürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 11.09.2023 01:44 GÜNCELLEME 11.09.2023 01:44 GÜNCEL
Pendik'teki ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Pendik'teki ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Kurtdoğmuş Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale eden itfaiye ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki soğutma çalışmalarını tamamladı.

Yaklaşık 6 hektarlık alanda etkili olan ve ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın, çalışmaların ardından söndürüldü.

"Yangın ormanın ortasında başladı"

Kurtdoğmuş Mahallesi Muhtarı Muhammed Ali Özyurt, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yangını görür görmez durumu itfaiye ile İstanbul Orman Müdürlüğü ekiplerine bildirdiğini söyledi.

Yangının ormanın orta kısmında çıkması nedeniyle ilk müdahalenin zor yapıldığını belirten Özyurt, "İtfaiye arabası ilk etapta giremedi. Yangın ormanın ortasında başladı. Kasıtlı yakıldığı oradan belli. Kenardan başlamış değil. Resmen iki yerden, ormanın orta noktasından başlatılan bir yangındı. Müdahale bayağı güç oldu. Orman arabasını yukarıdan içeriye soktuk. Köylüler yardım etti, hortumları uzattık." diye konuştu.

Görgü tanığı Berke Koç ise ekiplerin hızlı şekilde müdahalesiyle yangının kontrol altına alındığını anlattı.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • remzi karatas 7 ay önce Şikayet Et
    Bilinçli yakanları da inşallah kurban olduğum yaratan onları ya da onların canlarini yakacak bir şeylerini yakar inşallah
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR