Otel rezervasyonu dolandırıcılığı ile suçlanan şüpheliye istenen ceza belli oldu

Marmararis'te lüks otel odalarını ucuz rezervasyonla satın alıp kar vaadiyle turist gruplarına satmak için anlaştığı yakın çevresini kar payı vermeyerek dolandırdığı iddia edilen Zeynep A. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2023 12:53 GÜNCELLEME 12.09.2023 12:53 GÜNCEL
 Otel rezervasyonu dolandırıcılığı ile suçlanan şüpheliye istenen ceza belli oldu
Otel rezervasyonu dolandırıcılığı ile suçlanan şüpheliye istenen ceza belli oldu

Zeynep A'nın "Zincirleme şekilde nitelikli dolandırıcılık" suçundan 17 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. Zeynep A'nın 22 kişiyi toplam 8,5 milyon TL ve 90 bin dolar dolandırdığı ileri sürülüyor. 

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tamamlanan soruşturma sonucu hazırlanan fezlekede, 22 şikayetçi yer aldı.

Şüpheli olarak ifadesi alınan Zeynep A. bir turizm acentasında Kontrat Müdür Yardımcısı olarak çalıştığını belirterek "İşim gereği Marmaris'teki ve Türkiye'deki otellerle aramın iyi olması sebebiyle yakın çevremden uygun fiyatlı otel rezervasyonu yapmam konusunda teklifler geldi. İkili ilişkilerimin iyi olması sebebiyle indirimli tatil rezervasyonları konusunda yardımcı oldum. Yakın çevrem de bana teşekkür amaçlı bin, 2 bin TL tutarlarında para atmaya başladı. Daha sonra bu işten para kazanmak ve kâr elde etmek amacıyla arkadaş ve akraba çevrem bana teklifte bulundu. Bu şekilde ucuza otel rezervasyonu satın almak için sermaye veren insanların hesaplarına yaz dönemi satılan rezervasyondan elde edilen kârı gönderdim" dedi.

“KÂRI ÖDEYEMEDİĞİM İÇİN ADIMI DOLANDIRICIYA ÇIKARDILAR"

2022 yılının Temmuz ayında eşiyle yaşadığı problemlerden dolayı hayatının değişmeye başladığını söyleyen Zeynep A., "29 Ağustos 2022 tarihinde intihara kalkıştım. Yapılan rezervasyonları unuttuğum için fazla para ödemek zorunda kaldım. 20 adet rezervasyon vardı, bu sebeple sermaye veren insanlara para ödeyememeye başladım. Çalıştığım acenteden de ayrılmak zorunda kaldım. Sermaye veren insanlara kârı ödeyemediğim için baskı gördüm, adımı dolandırıcıya çıkardılar. Dolandırma kastım yoktur. Borçlarımı kabul ediyorum. Üzerine atılı suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

"TÜRK MÜŞTERİLERE REZERVASYON YAPMA YETKİSİ YOKTU"

Fezlekede Zeynep A.’nın otellerle normal bir müşteri gibi münferit olarak görüştüğü ve bu şekilde rezervasyon yaptığı, grup rezervasyonu yaptırmadığı belirtildi.

Öte yandan Mali Suçları Araştırma Kurulu’ndan (MASAK) gelen ön araştırma tutanağına göre, şüpheli ile şikayetçiler arasında fazla miktarlarda karşılıklı para alışverişleri olduğu tespit edildi.

Ayrıca Zeynep A.’nın görev yaptığı acente çalışanlarından Nuri Süral'ın, “Zeynep A.'nın şirket adına yabancı müşteriler için şirketin yaptığı rezervasyonları otellere yönlendirme yetkisi vardı. Türk müşterilere rezervasyon yapma yetkisi yoktu" dediği yer aldı.

"DOLANDIRICILIK KASTI İLE HAREKET ETTİ"

Fezlekede, şikayetçilerin şüpheli Zeynep A. ile otel rezervasyonu alım, satım işi yapma hususunda anlaştıkları ve şüpheliye yüksek miktarlarda para gönderdikleri belirtildi.

Zeynep A.’nın da bu paralar ile turizmci olmasından yararlanarak ucuza rezervasyon satın aldığı, sonrasında bu rezervasyonların üzerine kâr koyarak sattığı ve kârdan bir kısım parayı şikayetçilerin hesaplarına yolladığı anlatıldı.

Bu şekilde bir süre birlikte iş yaptıktan sonra para akışının kesildiği, şüphelinin şikayetçilerden aldığı paraları iade etmediği kaydedildi. 

KAPIDA KALAN VATANDAŞLAR DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Şüphelinin aynı suç sebebiyle birçok açık soruşturma dosyasının bulunduğu, bu olay yönünden ise dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği kanaatine varıldı. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Muğla Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen fezlekede, Zeynep A.’nın "Zincirleme şekilde nitelikli dolandırıcılık" suçundan 3 yıl 9 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. Şüphelinin 22 kişiyi toplam 8.5 milyon TL ve 90 bin dolar dolandırdığı iddia ediliyor. Öte yandan Zeynep A.’dan otel rezervasyonu satın alıp otel kapısında kalarak mağdur olan vatandaşların da ayrıca suç duyurusunda bulundukları öğrenildi.

KAYNAK : DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR