TRT Haber Kameramanı Berk Söylemez'in öldüğü kazada taksi şoförü hakkında karar çıktı

Edirne'de, TRT Haber kameramanı Berk Söylemez'in yaşamını yitirdiği trafik kazasına ilişkin başlatılan soruşturmada gözaltına alınan taksi şoförü tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2023 18:26 GÜNCELLEME 14.09.2023 20:01 GÜNCEL
TRT Haber Kameramanı Berk Söylemez'in öldüğü kazada taksi şoförü hakkında karar çıktı
TRT Haber Kameramanı Berk Söylemez'in öldüğü kazada taksi şoförü hakkında karar çıktı

Kaza, 27 Ağustos günü Şükrüpaşa Mahallesi İlhami Ertem Caddesi üzerinde meydana geldi. TRT kameramanı ve Edirne Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğünde çalışan 39 yaşındaki genç gazeteci Berk Söylemez, elektrikli bisikletiyle ilerlerken bir taksinin açılan kapısına çarparak ağır yaralanmıştı.

17 GÜNLÜK YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kafatasında kırıklar olduğu ve beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Söylemez, ailesinin de isteği üzerine daha sonra İstanbul'daki Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede 17 gün boyunca yaşam savaşı veren Söylemez, dün gece saatlerinde hayatını kaybetti.

TAKSİ ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla Edirne Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan taksi şoförü R.Ö'nün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Edirne Adliyesine getirilen R.Ö, savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı hakimlikçe "taksirle ölüme neden olma" suçundan tutuklandı.

Berk Söylemez, 27 Ağustos Pazar günü elektrikli bisikletiyle seyir halindeyken, İlhami Ertem Caddesi'nde, bir taksinin sürücüsü tarafından açılan kapısına çarparak ağır yaralanmıştı.

Ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan 39 yaşındaki Söylemez, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiş, burada 17 günlük yaşam mücadelesini kaybetmişti.

'BASIN CAMİAMIZA BAŞSAĞLIĞI VE SABIRLAR DİLİYORUM'

Sosyal medya hesapları üzerinden taziye mesajı yayınlayan Edirne Valisi Yunus Sezer de genç gazeteci Berk Söylemez’in vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirtti.
Vali Sezer açıklamasında, “İlimizde Edirne Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve TRT kameramanı olarak görev yapan, basınımızın sevilen ismi Berk Söylemez’in geçirdiği trafik kazası nedeniyle bir süredir yoğun bakımda tedavi görmekte iken vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. Berk kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine, basın camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun inşallah” dedi.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • ebabil 65 7 ay önce Şikayet Et
    Ne şekilde olursa olsun bir canın bedeli o kişiye odetilmeli
    Cevapla
  • Vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Bu yan san sanayi şöforlar dikiz aynasını oraya aksesuar olarak kondu zannediyorlar arkaya bakmak hiç yok direk kapıyı açıyorlar sonuç hüsran
    Cevapla
  • vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    dikizlemekle mi kazaları önleyeceksin.?..bu iki tekerlekli araçların trafikte fark edilmeleri çok zor çünkü sürekli zigzag gidiyorlar düz çizgi gideni yok bunların...aralara giriyorlar önüne kırıyorlar santimle arabaları araçları geçiyorlar...ben taksicinin dikiz kullanmayacağına ihtimal vermiyorum...bu deli gidişi, bu deli sürüşü ,fark etmek çok zor, mevzu bu...anlayana,
    Cevapla
  • reis ne derse o 7 ay önce Şikayet Et
    Motor ve buna benzerlerin oraya buraya birden girmelerinden bıktık.. aynaya bakıyırsun kimse yok sonra kapıyı açıyorsun biri kapıya vurmuş..
    Cevapla
  • Ahmed 7 ay önce Şikayet Et
    Tebrik ederim. Sen aynaya bakıyormuşsun. Bir de aynanın ne işe yaradığını bilmeyen çok sayıda terörist kasap var. Kasaplara ehliyet verilir.
    Cevapla
  • vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    kardeşim bu trafikte araba kullanmak zor ,iki tekerlekli paketçiler yasaklanmadığı sürece trafikte kazalar azalmaz...heryerden girip çıkıyorlar hiç farketmenize bile fırsat yok imkan yok...tamamen trafiğin içine ederek dağıtım yapan iki tekerlekli paketçilik işi yasaklansın...bunların para kazanma hırsı hiçbir işte yok,milletin başına bela olmuşlar kardeşim.
    Cevapla
  • Kayı 7 ay önce Şikayet Et
    Öncelikle ahirete göçeden Berk kardeşimize ve vefat edenlerimize Allah tan rahmet diliyorum. ..vatandaş rumuzlu değerli kardeşimizin ve bu doğrultuda yazan arkadaşlarınızın yazdıklarına noktasına kadar katılıyoruz elbette.. Rabbim yar ve yardımcımız olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR