İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: İttifak sisteminden artık vazgeçtik

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla gireceklerini belirterek, "İttifak sisteminden artık vazgeçtik. Ne bugün ne 2028'de ittifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz." diye konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2023 21:17 GÜNCELLEME 18.09.2023 21:17 GÜNCEL
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: İttifak sisteminden artık vazgeçtik
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: İttifak sisteminden artık vazgeçtik

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Edirne'deki bir tesiste düzenlenen Trakya Teşkilat Buluşması'nda parti olarak ittifak sisteminden vazgeçtiklerini söyledi.

CHP'YLE YOLLARI AYIRDI: VAZGEÇTİK, İTTİFAK YAPMAYACAĞIZ

Burada gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere ve 2028 yılında yapılacak genel seçimlere değinen Akşener, ittifaksız şekilde 81 ilde seçime gideceklerini söyledi.

İttifak sistemini reddettiklerini ve bu sistemle yol yürümeyeceklerini belirten Akşener, "İttifak sisteminden artık vazgeçtik. Ne bugün ne 2028'de ittifak sistemiyle yol yürümeyeceğiz. Seçimlere özü başımıza gireceğiz." dedi. Herkesin oyuna talip olduklarını belirten Akşener, "Biz kazandığımızda sevineceğiz, biz kaybettiğimizde üzüleceğiz." diye konuştu.

"15 MİLLETVEKİLİ MEVZUSUNU SÖYLEYE SÖYLEYE GEZİYORLAR"

Akşener, seçimlerde İstanbul'u alanın Türkiye'yi alamayacağını da gördüklerini ifade etti.

CHP'nin iç işlerine karışmayı kendisine hakaret saydığını dile getiren Akşener, şöyle devam etti:

"Bir siyasi partinin iç işlerine karışmak dünyanın en ayıp işidir. Böyle bir işi ne ben ne arkadaşlarım asla yapmaz. Bunu söyleyecek kadar kendinden geçmiş insanlar var. Bunun adı zavallılıktır. CHP bünyesinde görev yapan pek çok siyasetçi arkadaşımız televizyonlara çıkıyorlar ve 15 milletvekili mevzusunu söyleye söyleye geziyorlar, biz bunun eğer ödemesi varsa, İstanbul ve Ankara'yı hediye ederek kendilerine ödedik. Halen alacaklıyız."

"KILIÇDAROĞLU ADAY OLARAK ABDULLAH GÜL'Ü ÖNERDİ"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2018 yılında Cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül'ü önerdiğini söyleyen Akşener, "15 milletvekili için ricaya gittiğim akşam söyledi. Ben de arkadaşlarımızın beni aday ettiğini, önceden ilan edildiğini, dolayısıyla arkadaşlarımın bunu kabul etmeyeceğini söyledim" ifadelerini kullandı.

"HÂLÂ SAYIN GÜL'Ü ÇOK SEVEN GEZETECİ KILIKLI ARKADAŞLAR BENİ BİÇİYOR, PARTİMİ BİÇİYOR"

ifadeleriyle sözlerini sürdüren Akşener, "Çok entresan; oradan suçlu ben, Sayın İnce’nin kazanamamasının suçlusu da ben. Yahu her şeyin suçlusu ben…" dedi.

"İMAMOĞLU VE YAVAŞ ADAY OLMAYACAKLARINI SÖYLEDİLER"

Sözlerinin devamında Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin de itiraflarda bulunan İYİ Parti lideri, "Meşhur 3 Mart akşamında ben, ‘Nasıl bir yöntemle Cumhurbaşkanı adayı seçilecek’ diye gittim, meğersem isim onaylayacakmışız. Ona döndü iş. Herkes ‘Sayın Kılıçdaroğlu’ dedi, en son sıra bana geldi. Ben de vatandaşın nezdinde İmamoğlu ve Yavaş’ın önde olduğunu, her bir siyasi partinin bir anket firması tavsiye etmesini ve bir hafta içinde sonucun alınmasını, ona uymamız gerektiğini söyledim" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA SALVO: KAZANABİLSİN DİYE ZEHİR İÇTİM ZEHİR

Akşener sözlerine böyle devam etti:

"Sayın Kılıçdaroğlu da döndü dedi ki, ‘Sayın Akşener uygun görmediğine göre biz beş kişi imzalayıp çıkalım.’ Ben masa yıkmadım. O seçim kazanılabilsin diye ben zehir içtim zehir. O masa gitti gitti… O gün bunları size anlatsam siz yıkardınız ortalığı. Kendime dedim ki, ‘Sabır Hacı…’ Geldim, arkadaşlarımı topladım, daha sakin anlattım. Oyladık, ‘O masadan kalk’ dendi. İki konuşma hazırladım, ikisini de kendim yazdım. Biri sert, biri daha ortalamaydı. Sert olanı okudum, bir daha dönmeyeceğiz diye. İki belediye başkanı aradılar, geldiler evime. Birer kere daha sordum, ‘Ne olur aday olabilir misiniz?’ diye. Olamayacaklarını söylediler. Zorlamak da mümkün değil. ‘Kılıçdaroğlu’na kazandırmak için ne yapılmalı?’ üzerine gitti konuşma. 3 tane teklif geldi. Başka birisi olsa teklifin birine atlar ama amaç Türkiye…

Teklif onlardan; ikisinin icracı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olma teklifini kabul ettim. Sonra biz Sayın Kılıçdaroğlu ilr bir otelde buluştuk, üzerinden geçtik. Gittim 10 bin kişi dışarıda… Önce baktık Sayın Karamollaoğlu’nun haberi yok. Sonra baktık Sayın Babacan’ın haberi yok. Meğer bu iki arkadaşımızın başkan yardımcısı olmasından hiç kimsenin haberi yokmuş… Ve ben o masada kalakaldım… Sonuç itibariyle karar verildi, çıkıldı."

Akşener, yerel seçimlerde tüm siyasi partilerin seçmenlerinden oy isteyecekleri belirtti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 99 TÜMÜ
  • Tual 7 ay önce Şikayet Et
    Türkiyedeki tüm partilerin içinde tek kadın genel başkanı Meral akşener cesur ve cesaretli kendisini taktir ettim gölge parti olmadı ittifaklara hayır dedi
    Cevapla
  • Alper 7 ay önce Şikayet Et
    Biz de yedik. Madem öyle neden İstanbul Ankara ve diğer şehirlerde adaylarınızı açıklamıyorsunuz ?
    Cevapla
  • Altar 7 ay önce Şikayet Et
    yalan, yalan, yalan... yalancılığ tescilli kılıçdaoğlu yetiştirmesi bu da.
    Cevapla
  • Leylek 7 ay önce Şikayet Et
    Kalk meral, meral otur. ya bence sen hep otur.
    Cevapla
  • Blut 7 ay önce Şikayet Et
    Kemal kilicdaroglu nun icinden cikmis bir proje nin, ne dediginin ne onemi var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR