Terör örgütünün sözde Münbiç sorumlusu öldürüldü

MİT, terör örgütü YPG/YPJ'nin sözde Münbiç Eyaleti Genel Sorumlusu Sara/Şervin Derik kod Uman Derviş'i Münbiç'te gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2023 09:49 GÜNCELLEME 19.09.2023 10:24 GÜNCEL
Terör örgütünün sözde Münbiç sorumlusu öldürüldü
Terör örgütünün sözde Münbiç sorumlusu öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) terörle mücadelede sınır ötesi operasyonlarına devam ediyor.

 

MİT, Türk güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirdiği eylemler ve Türkiye'de eylem yapmak için eğitilen teröristlere komuta ettiği gerekçesi ile Uman Derviş'i saha ajanları ile takibe aldı.

MUNBİÇ'TE ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye'nin Münbiç bölgesinde yeri tespit edilen Uman Derviş, gerçekleştirilen nokta operasyonu ile etkisiz hale getirildi. 

'Sara', 'Şervin Derik' ve 'Şervin Serdar' kod isimlerini kullanan Uman Derviş, örgütün kırsal kadrolarına 1998 yılında katıldı. PKK/KCK içerisinde özel güç birimine seçilerek suikast, sabotaj, bomba yapımı gibi eğitimler aldı. 1998-2014 yılları arasında Irak'ta farklı alanlarda sorumlu düzeyde görevler üstlendi ve PKK'nın şehir eylemlerini organize eden birimde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttü. Şehirde gizlenme eğitimleri alan Derviş, 2015 yılında Türkiye'ye gelerek İzmir'de örgütsel faaliyetler yürütüp tekrar Suriye'ye kaçtı. 2021 yılında Suriye'ye geçerek YPG istihbaratının sözde dış ilişkiler sorumlusu oldu. Ardından da sözde Münbiç eyaleti genel sorumlusu olarak faaliyet yürütmeye başladı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 130 TÜMÜ
  • Murat gözükara 7 ay önce Şikayet Et
    Selo sıra dağdaki gardaşında....
    Cevapla
  • Yavuz 7 ay önce Şikayet Et
    iblise hizmet için yaşadı iblisin yolunda geberdi ateşi bol olsun
    Cevapla
  • Kurtboğan 7 ay önce Şikayet Et
    Şu tiplere bak yaw Allah yarattı ama nur sıfır çöplük çöplük leş leş
    Cevapla
  • Kartal 7 ay önce Şikayet Et
    ne olmuş ne olmuş...bir lağım faresi daha cehenneme yuvarlanmı...Aslan mehmedim ALLAH ellerinize kollarınıza sağlık versin...
    Cevapla
  • Cetin 7 ay önce Şikayet Et
    Bir amarikan tarla faresi olmus, kimin umurunda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR