Murat Köse'den Mansur Yavaş'a 58 km'lik metro göndermesi!

Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Ankara Gurup Başkanvekili Murat Köse, Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) tarafından organize edilen “Anadolu Sohbetleri” Programında açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2023 14:29 GÜNCELLEME 19.09.2023 14:50 GÜNCEL
Murat Köse'den Mansur Yavaş'a 58 km'lik metro göndermesi!
Murat Köse'den Mansur Yavaş'a 58 km'lik metro göndermesi!

Anadolu Sohbetleri programında Gazete ve televizyonların Ankara Temsilcileri ile bir araya gelen Murat Köse gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Köse Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olup olmayacağına ilişkin soruya da cevap verdi.

Murat Köse 7 Ekim’de Ak Parti Genel Merkez Kongresi ile siyasetin ve yerel seçim sürecinin artık hızlanacağını ifade etti. Hedefimiz tüm ilçeleri ve Ankara Büyükşehir Belediyesini Cumhur İttifakı olarak kazanmak çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz diyen Köse, Ankara’nın 2019 yılından çok daha geri noktada olduğunu, Ankara’nın eskiden bir heyecanı, bir pırıltısı olduğunu, 4.5 yıldır o pırıltıyı kaybettiğini ifade etti.

"58 KM METRO SÖZÜNÜN SADECE 8 KM'SİNİN 'ANİMASYONUNU' YAPTI"

Murat Köse'nin Açıklamaları şöyle:

“Mansur Yavaş’ın sözlerine vaatlerine bakmak lazım. Seçildiği günden buyana vaatlerinin çoğunu yerine getirememiştir. Ankara Halkı verilen sözlerin vaatlerin gerçekleşip gerçekleşmediğine bakar. Yavaş 58 Km metro yapacağı sözünü vermişti ama Sıfır km ile sınıfta kalmıştır. En önemli iddiası buydu ve kendi öz kaynağı ile yapacağı sözünü vermişti. Sadece 8 km’sinin projesi ve animasyonunu yaptı, 5 yıl bitti başka bir şey yok.

"TÜRKİYE'DE EN PAHALI SU ANKARA'DA"

ABB Başkanı Ankara’ya 1 metreküp ilave su sağlayamadı. Bırakın yeni işler yapmayı mevcut işleri bile yapamadı.

Ankara’da su konusunda çok spekülasyon yapıldı. Yavaş göreve gelir gelmez su fiyatlarında kademeli artış talebinde bulundu. Meclis gündemine getirdi. Biz meclise gelen kararların yüzde 97’sine evet dedik. Bu konudaki çalışması konusunda çekimser kaldık. Ankara’da suyun metre küpü 5 lira idi şimdi ise 35 lira oldu.

Ankara’da su fiyatlarında %600’lük bir artış var. Şu anda Türkiye’de en pahalı su Ankara’da. CHP’li belediyeler en pahalı su konusunda yarışıyor. Mansur Yavaş Köylerde suyu ucuzlatacağını söylemişti. Çünkü su insan hakkıdır demişti. Kırsaldan bize ciddi şikayetler geliyor.

"4.5 YIL ÖNCEKİ ANKARA'NIN ÇOK DAHA GERİSİNDE BİR ANKARA VAR ARTIK"

Mansur Yavaş CHP’den yeniden aday olacağını söylüyor. Hangi yüzle Ankaralının huzuruna çıkacak. Bugüne kadar hangi sözü hangi vaadi yerine getirdi. 4,5 yıl önceki Ankara’nın çok daha gerisinde bir Ankara var artık. Ankara’yı ihmal etmiştir.

Biz Türkiye Yüzyılına yakışır bir belediyeciliği yaşatmak istiyoruz. Türkiye Yüzyılı aynı zamanda belediyelerinde yüz yılı olacak. Ankara için yeni projelerimiz yeni hayallerimiz var. Biz Mamak’ta 174 başlıkta her alanda devasa hizmetler yaptık. Ankara’da ABB’nin bir tesis yaptığını bilmiyorum. Bir de Ankara Büyükşehir’i Mamak’la kıyaslıyorlar. Mamak ile yarışamazsınız. Bizimle kıyaslayacağınıza Ankara’yı Paris ile Moskova ile kıyaslayabilseniz keşke. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylık ile ilgili bu süreci dolu, dolu eserlerimizi hazırlayarak sürdürüyoruz.

"BİZ İŞİMİZLE ESERLERİMİZLE KONUŞAN BİR GELENEĞİZ"

Ankara’da İlçe belediye Başkanlarımızın hepsinin en az Mansur Yavaş kadar hatta ondan daha iyisini yapacak potansiyelde yeterlilikte deneyimi vardır. Belediye Başkanlarında herkes aday olmak ister. Bizim yapmak istediğimiz, en çok oy alacak, bu işin kriterlerini sağlayacak bir arkadaşımızla bu sürece devam etmek istiyoruz. Bende Ankara’da Mamak Belediye Başkanı Olarak, Gurup Başkanvekili olarak Ankaralıların huzuruna çıkabiliriz. Bundan daha doğal bir şey yok.

Biz işimizle eserlerimizle konuşan bir geleneğiz. Mamak’ta devam etmek isteriz. Doğduğum büyüdüğüm yer Mamak. Buraya hizmet etmek bir onur, Ankara’ya hizmet etmekte büyük bir onur.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Onur 7 ay önce Şikayet Et
    Ne pırıltısı vardı be Ankara'nın? Melih Gökçek'in kendi yandaşlarını zengin ederek her tarafa diktiği gökdelenleri kastediyorsun heralde. Rant düşkünleri sizi.
    Cevapla
  • Karanlık Kemal 7 ay önce Şikayet Et
    5800 km cumhurbaşkanı yardımcı seçim mitingi yapmıştır ! Hakkını verelim.Metro da neymiş? Kılıçdaroğlu,İmamoğlu tüm oğlular ile metro tipi kuyruk kuyruğa seçim kazanacak. Al sana Cumhur seçim mitingi metrosu.
    Cevapla
  • Yaw he he 7 ay önce Şikayet Et
    Bir insanın yalan söylerken hiç mi yüzü kızarmaz. 2015 senesinin su faturasına baktım şehir dışında olduğum ay 1 ton harcanmış suya 13,60 TL fatura kesilmiş. Utanmadan diyor ki seçildiklerinde suyun tonu 5 liraydı. Ayıp denen bir şey var ya hu. Siyaset böyle bir şey değil.
    Cevapla
  • antiantianti 7 ay önce Şikayet Et
    su önemli daha pahalı yapın. küvet doldurup havuz doldurup birde 3m2 çime 10 ton su harcayamasınlar.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR