CHP'li İBB'de zam verilmeyen çalışanlar eylem başlattı!

İBB yönetiminin İSTON ve İSBAK çalışanlarına sözleşme yapmaması sonrası yetkili Belediye-İş Sendikası grev kararı aldı. Çalışanlar, bugün greve başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2023 15:49 GÜNCELLEME 20.09.2023 16:00 GÜNCEL
CHP'li İBB'de zam verilmeyen çalışanlar eylem başlattı!
CHP'li İBB'de zam verilmeyen çalışanlar eylem başlattı!

Göreve gelmeden önce kimsenin ekmeğine dokunmayacağız diyen fakat koltuğa oturur oturmaz 13 binden fazla personeli kapının önüne koyan CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, şimdi de mevcut çalışanlara maaş zulmü uyguluyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin, İstanbulluya hizmet üreten personele zam yapmak istememesi nedeniyle tüm iştiraklerde grev kararı alındı. İBB iştirakleri Boğaziçi A.Ş. İSPER A.Ş. Ağaç A.Ş. İSTAÇ A.Ş. ve İSPARK A.Ş. personellerinin ardından bu kez İSBAK ve İSTON A.Ş. çalışanları 30 yıl sonra grev kararı aldı.

Ücretlerinin artırılması taleplerinin İBB yönetimi tarafından olumlu karşılanmaması sonra grev kararı alan Boğaziçi A.Ş. İSPER A.Ş. Ağaç A.Ş. ve İSTAÇ A.Ş. çalışanları arabuluculuk sürecinde yönetimle anlaşarak grevlerini sonlandırma kararı aldı. İSPARK A.Ş çalışanları da bu ayın sonundaki arabuluculuk sürecinin ardından olumlu bir sonuç çıkmazsa greve çıkma kararı alırken İBB'nin bir diğer iştiraki İstanbul Beton Elemanları Ve Hazır Beton Fabrikaları Sanayi Ve Ticaret A.Ş (İSTON) ve İstanbul Bilişim Ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş.çalışanları da 30 yıl sonra grev kararı almak zorunda kaldı.

2020'DEN BUYANA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YAPILMADI

İSBAK A.Ş. ve İSTON A.Ş'de yetkili olan Belediye-İş Sendikası Perşembe günü saat 11.00'de Fatih Saraçhane'de bulunan İBB ana hizmet binası önünde basın açıklaması yapılacağını duyurdu. Sendika tarafından yapılan duyuruda 30 yıl aradan sonra ilk kez greve çıkılacağı belirtilerek şu ifadelere yer vermişti:

"Belediye- İş Sendikası İstanbul 3 Nolu şube olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İSBAK A.Ş. ve İSTON A.Ş. işyerlerinde örgütlü ve yetkili sendikayız. Üyelerimiz yaklaşık 20-25 yıldır kadrolu ve sendikalı olarak çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSBAK A.Ş. ve İSTON A.Ş. emekçileridir. 2020 yılından bugüne kadar toplu iş sözleşmesi yapılmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSTON A.Ş. ve İSTON A.Ş'de uzun süren mahkeme sürecinin ardından 8 Mayıs 2023 tarihinden itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi ile yürütülen Toplu İş Sözleşmesinde parasal konularda anlaşmaya varılmamıştır.

Bu sebeple sendikamızın almış olduğu grev kararı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ilan edilmek üzere 21 Eylül 2023 Perşembe günü saat 09.30'da sendikamızın Kemalpaşa Mahallesi Selimpaşa Sokak No:46 Aksaray-Fatih/İstanbul adresindeki İstanbul Şubeler Binası'nda toplanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane hizmet binası önünde saat 11.00'de basın açıklamasına tüm emekçileri davet ediyoruz."

KAYNAK : SABAH
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • Yiğido SİVAS 7 ay önce Şikayet Et
    Nerden çıktı bu grev bak hele hanım ağanın rabbi yesirine ne edirsiniz o İSTANBUL FATİHİ ayıp yahu !!!
    Cevapla
  • Ayşe 7 ay önce Şikayet Et
    Herşey güzel olmaya devam ediyor….!!!!!
    Cevapla
  • malkoçoğlu 7 ay önce Şikayet Et
    Hani herşey güzel olacaktı ah istanbullu ahhhh otobüsler yolda kalıp yanıyor, yürüyen merdivenler kapatılıyor,çalışanlar greve gidiyor maaş alamıyor CHP belediyelerinden kurtulma zamanı geldi
    Cevapla
  • muhammet beyazal 7 ay önce Şikayet Et
    İstanbul nimet nimet! Ama kime?
    Cevapla
  • DADAŞ 7 ay önce Şikayet Et
    CHP nın atatürkcü olması yetmiyormu..ne maaşı ne hizmeti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR