Meclis yarın açılıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli bir açıklama yapacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 28'inci dönem 2'inci yasama yılı yarın başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 14.00'te toplanacak Meclis Genel Kurulu'nda önemli mesajlar verecek.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2023 00:30 GÜNCELLEME 30.09.2023 00:30 GÜNCEL
Meclis yarın açılıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli bir açıklama yapacak!
Meclis yarın açılıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli bir açıklama yapacak!

Tadilat yapıldı, ses ve elektronik oylama sistemi yenilendi. Yarın açılacak Meclis Genel Kurulu yeni yasama yılına hazır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 14 siyasi parti temsil ediliyor. 28'inci dönem 2'nci yasama yılında Meclis'te 6 siyasi parti grubu olacak.

MECLİS YARIN 14.00'TE TOPLANIYOR

Meclis Genel Kurulu'nda grubu bulunan siyasi partilerin milletvekili sayısına göre oturma düzeni de belirlendi. Meclis'te ilk tören saat 13.00'te Atatürk Anıtı'nda yapılacak. Genel Kurul saat 14.00'te toplanacak.

ERDOĞAN ÖNEMLİ BİR AÇIKALAMA YAPACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis kürsüsünden önemli mesajlar verecek, kapsamlı bir konuşma gerçekleştirecek.

Siyasi partilerin liderleri de Meclis Genel Kurulu açılışına katılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden milletvekili olmadığı için Genel Kurul'u locadan izleyecek.

MECLİS GÜNDEMİ OLDUKÇA YOĞUN

Milyonlarca emeklinin gözü Meclis'te. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşı düzenlemesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Teklifin Ekim ayı içinde Meclis'ten geçmesi bekleniyor. Torba teklif Meclis gündemine gelecek Birçok bakanlık talep ettiği düzenlemeler için çalışmalarını tamamladı. Bakanlıkların taleplerini içeren torba teklif de Meclis gündemine gelecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, günübirlik kiralamaya yeni düzenleme getirecek. Üç aşamalı denetim sistemi ve ek güvenlik tedbirleri hayata geçirilecek.

TSK'YA DİL UZATAN SEZGİN TANRIKULU İÇİN FEZLEKE GÖNDERİLECEK

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezlekenin Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Tanrıkulu için "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan düzenlenen fezleke Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi.

Fezleke, Türkiye Büyük Mlilet Meclisi'ne ulaştıktan sonra Anayasa Adalet Karma Komisyonu'nda görüşülecek.

SİVİL ANAYASA EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ OLACAK

Sivil anayasa için de harekete geçiliyor. Meclis'te AK Parti bünyesinde oluşturulacak anayasa hazırlık komisyonu, yeni yasama yılında çalışmalarına başlayacak.

Yeni anayasa çalışmalarında uygulanacak yöntem, izlenecek yol ve takvime ilişkin alternatifler ele alınacak.

Komisyonun muhalefetle görüşmeler yapması da gündemde.

KAYNAK : AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • malatya balabanlı 7 ay önce Şikayet Et
    Yine torba yasalarla kendilerine kıyak mı yapacaklar belki yüzbinlerce lira maaş yetmiyor ne yapsınlar .
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    tatil bitti dimi sonunda aldığını para haram olsun size o kadar sorun varken aylarca tatil yapın dimi.
    Cevapla
  • Gebzeli 7 ay önce Şikayet Et
    Eyvah ki ne eyvah şimdi 3 ay tatil yap sonrada meclis koltuklarında uyu işleri çok zor maliyetler artacak bu nedir ya inanıyorumki yakında vekil sayısı 1000 olur bacasız masraf ve gereksiz israf sanayii diyorum ben buna
    Cevapla
  • Anadolulu 7 ay önce Şikayet Et
    400 milletvekili ülkemize yeter. 600 kişi Kuru kalabalık oluyor. Gürültü patırtı çok oluyor. Hem de devlete çok büyük yük. İstanbulda bu kadar milletvekili var,ne iş yapiyorlar Allah aşkına. Ortada bakanlardan ve belediye başkanından başka sahada kimse yok. Milletvekilleri piyasada etkinliği ve karşılığı yok. Az olsun,etkili olsun. Yoksa her kafadan ayrı ses çıkıyor.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    hayırlı olsun inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR