Ünlü sanatçı Haluk Akakçe hayatını kaybetti

Çağdaş Türk sanatının önemli isimlerinden Haluk Akakçe, hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2023 18:57 GÜNCELLEME 10.10.2023 09:52 GÜNCEL
Ünlü sanatçı Haluk Akakçe hayatını kaybetti
Ünlü sanatçı Haluk Akakçe hayatını kaybetti

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören, video enstalasyonları, duvar resimleri, akrilik ile ahşap panel ve kâğıt üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan ünlü sanatçı Haluk Akakçe (53) bu sabah Nişantaşı’ndaki evinde vefat etti.

Haluk Akakçe, 4 Temmuz 1970 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü mezunu olan Akakçe, The School of the Art Institute of Chicago’da lisansüstü eğitimini tamamladıktan sonra Londra’daki Royal College of Art’ta da bir yıl eğitim aldı. Akakaçe girdiği her eğitim kurumundan birincilikle mezun olması ile de biliniyordu.

Haluk Akakçe kimdir? Haluk Akakçe kaç yaşında ve neden öldü? Eşi...Haluk Akakçe kimdir? Haluk Akakçe kaç yaşında ve neden öldü? Eşi...

İlk kişisel sergisini 1997 yılında Chicago'da açtıktan sonra bir süre sanat kariyerini Londra ile New York arasında sürdürdü. ABD ve İngiltere'deki pek çok büyük müze ve galeride gerçekleştirdiği sergilerinin yanı sıra seçkin bienal ve festivallerde de yer aldı.
Çalışmalarıyla birçok ödül kazanan Akakçe’nin eserleri bugüne kadar aralarında New York'taki MoMA PS1, Londra'daki Tate Modern, Graz’daki Thyssen-Bornemisza Art Contemporary ve İstanbul'daki Pera Müzesi’nin de olduğu dünyanın pek çok önemli müzesinde sergilendi. Haluk Akakçe, Flash Art, Artforum, Art in America, Frieze ve Vogue gibi birçok uluslararası yayına konu oldu.

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • deli misin?divane 11 ay önce Şikayet Et
    Gelen gider konan göçer elden. İnsanoğlu bu dünyaya göçmek için gelir, fenadan bekaya geçmek için gelir,HAKK ile batılı seçmek için gelir, madde ile manaya bakmak için gelir.HAYAT BİN KAYS EL HARRANİ HAZRETLERİ
    Cevapla
  • misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Ömür tamam olup defter dürülür,sırat köprüsü ve mizan kurulur,HAKK'IN dergahına kullar derilir,buyruğu tutulur ferman eğlenmez.AZİZ MAHMUD HÜDAYİ HAZRETLERİ
    Cevapla
  • Alphan İnan 11 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.Ailesinin,sevenlerinin ve tüm sanat camiasının başı sağ olsun.
    Cevapla
  • Alphan İnan 11 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın rahmeti ve mağfireti Haluk Akakçe'nin üzerine olsun.
    Cevapla
  • Oldcity 11 ay önce Şikayet Et
    Tanımıyorum, Müslüman ise Allah'tan rahmet diliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR