Meteoroloji uyardı! İstanbul ve çevresinde yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son uyarıya göre; İstanbul, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde bugün (16 Ekim Pazartesi) öğle saatlerinde başlayacak yağış akşam saatlerine kadar etkili olacak.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2023 02:20 GÜNCELLEME 16.10.2023 11:13 GÜNCEL
Meteoroloji uyardı! İstanbul ve çevresinde yağış bekleniyor
Meteoroloji uyardı! İstanbul ve çevresinde yağış bekleniyor

Yurtta ekim ayına girilmesiyle birlikte sıcaklıkların düşüşü iyice hissedilmeye başlandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de yağış uyarıları peş peşe gelmeye başladı. Yayınlanan son tahminlere göre, bugün İstanbul dahil tüm Marmara'da sağanak yağış bekleniyor.

METEOROLOJİ SAAT VERDİ

Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde beklenen sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Yağışlar saat 13.00 ile 21.00 saatleri arasında bekleniyor. Bitlis, Van ve Ağrı çevrelerinde de beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN UYARI

İstanbul Valiliği'nden yapılan fırtına uyarısında şu ifadelere yer verildi: "Batı Karadeniz’de rüzgarın, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Pazartesi) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

SICAKLIKLAR HAFTASONU YENİDEN YÜKSELECEK

Öte yandan yağışla birlikte sıcaklıklar da düşecek ancak hafta sonu tekrar yükselecek. Dondurucu soğuklar salı ve çarşamba günleri etkili olacak. Cuma ve Cumartesi günü havalar tekrardan ısınacak.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU'YA TOZ TAŞINIMI UYARISI

Yarın İstanbul dahil Marmara ve Karadeniz böylesinde sağanak yağış etkili olurken, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında toz taşınımı uyarısında bulunuldu.

ANTALYA'DA PASTIRMA SICAĞI, ERCİYES'TE KAR

Antalya’da pastırma sıcaklarını yaşarken Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 30 santime kadar ulaştı.

8 KENT SARI KODLA UYARILDI

Meteoroloji; Ağrı, Bitlis, Kastamonu, Sakarya, Van, Zonguldak, Bartın, Düzce için sarı uyarıda bulundu.

KARADENİZ VE KUZEY EGE'YE FIRTINA UYARISI

Batı Karadeniz’de rüzgarın, yarın sabah saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatıdan doğusu güneybatıdan öğle saatlerinden itibaren geneli kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın, yarın (Pazartesi) akşam saatlerinde batısında, akşam saatlerinden sonra doğusunda etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kuzey Ege’nin kuzeyinde rüzgarın, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Pazartesi) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI TAHMİN ŞU ŞEKİLDE;

16 EKİM PAZARTESİ

17 EKİM SALI

18 EKİM ÇARŞAMBA

19 EKİM PERŞEMBE

20 EKİM CUMA

 

 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR