İsrail'in savaş suçlarını görmezden gelen BBC'den Türk bayraklı algı operasyonu

İşgalci İsrail'in savaş suçlarını görmezden gelen İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin Türkçe servisi, yeni bir algı operasyonuna imza attı. BBC, "Gazze'ye destek yürüyüşünde 'cihad' sloganı" başlıklı haberinde Türk bayraklı fotoğrafa yer verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2023 15:04 GÜNCELLEME 23.10.2023 15:14 GÜNCEL
İsrail'in savaş suçlarını görmezden gelen BBC'den Türk bayraklı algı operasyonu
İsrail'in savaş suçlarını görmezden gelen BBC'den Türk bayraklı algı operasyonu

Sıkça Türkiye'yi karalayan haberlere imza atan İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin Türkçe servisinde yeni bir algı operasyonuna girişildi.

Londra'da düzenlenen Gazze'ye destek yürüyüşünü "Gazze'ye destek yürüyüşündeki 'cihat' sloganı: İçişleri Bakanı Braverman, Londra polis müdürü ile görüşecek" başlığıyla haberleştiren BBC, söz konusu haberinde elinde Türk bayrağı olan bir kadının fotoğrafına yer verdi.

LONDRA POLİSİ SUÇ UNSURUNA RASTLAMADI

Londra polisinin gösterinde bir suç unsuruna rastlanmadığı yönündeki açıklaması ise haberde sadece bir 'detay' olarak bırakıldı.

KAMUOYUNU YANILTTIĞINI KABUL ETMİŞTİ

BBC'nin, geçtiğimiz hafta İngiltere'deki Filistin'e destek yürüyüşlerini "Hamas'a destek" olarak nitelemesi, ülkede tepkilere neden olmuştu.

Gelen eleştirilerin ardından BBC'den bir spiker, yerel saatle 18.00 civarında yapılan bir yayında, "Hamas'a destek" tanımlamasına ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

"İngiltere genelinde düzenlenen ve insanların Hamas'ı desteklediklerini dile getirdikleri gösterilerden bahsetmiştik. Bunun olumsuz bir ifade olduğunu ve Filistin yanlısı gösterilere ilişkin yanıltıcı bir tanımlama olduğunu kabul ediyoruz."

Nursena Akbaba Haber7.com - Editör
Haber 7 - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • Osmanlı 6 ay önce Şikayet Et
    İki yüzlü hatta çok Yüzlü İnsan Kılıklı Caniler Sizi. Hepsi Biribirinin dostları ve BEBEK, ÇOCUK, KADIN ve MASUM KATİLİ. İNSANLIKTAN YOKSUN HAİNLER
    Cevapla
  • Haydaa 6 ay önce Şikayet Et
    Ne var bunda cihat demişlerse ne olmuş?
    Cevapla
  • Süleyman YILDIRIM 6 ay önce Şikayet Et
    BBC TÜRKÇE Servisine ait haberleri Türk vatandaşı çalışanlar tarafından yapılıyor.
    Cevapla
  • Mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    Hain kıtlığı yokki, bol miktarda varlar kripto köpekler.
    Cevapla
  • Tersine adam 6 ay önce Şikayet Et
    İt surusunun tek derdi aslinda turkiye. Ama basaramayacaksiniz itler.
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 6 ay önce Şikayet Et
    sinsi İngiliz kafiri çok tehlikelidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR