Başkan Erdoğan'dan uçak gemisi müjdesi!
Türkiye Cumhuriyeti 100. yılını büyük bir coşkuyla kutluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan100. Yıl Hitabı'nda, Türkiye'nin gücüne güç katacak uçak gemisi müjdesini verdi.
ABONE OLCumhurbaşkanı Erdoğan, 19.23'te saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 100. Yıl Hitabı'nı gerçekleştirdi. Başkan Erdoğan, uçak gemi sayısının 2'ye çıkarılacağını duyurdu.
Erdoğan açıklamasında ''İspanyollarla tekrar bir anlaşma yapacak, bunun (TCG Anadolu) bir üst versiyonunu ülkemize kazandırmak suretiyle uçak gemilerimizi inşallah 2'ye çıkaracağız" ifadelerini kullandı.
TCG ANADOLU'NIN ÖZELLİKLERİ
Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde inşa edilen TCG Anadolu, 230 metre uzunluk, 32 metre genişlik ve 9 bin 200 metrekare büyüklüğe sahip.
Uçuş güvertesinin yer aldığı gemiye aynı anda 6 helikopter iniş ve kalkış yaparken, SİHA'lar da konuşlanabiliyor. 1200 askeri personelin bulunduğu TCG Anadolu'da, 30 yataklı hastane ve 2 ameliyathane yer alıyor.
TCG Anadolu, amfibi harekat ve hava harekatı başta olmak üzere insani yardım ve kontrol gemisi görevlerinde de kullanılabilecek. 27 bin 500 ton deplasmanı ile Türk donanmasının en büyük savaş gemisi olma özelliğine sahip gemide 11 güverte, 6 stoplu uçuş platformu, hangar, hafif ve ağır güvertelerine 4 mekanize çıkarma gemisi konuşlanabilecek havuz bulunuyor.
Askeri gemi, ağır ve hafif araç güvertelerinde 13 tank, 27 zırhlı amfibi hücum aracı (ZAHA), 6 zırhlı personel taşıyıcı (ZPT), 15 römork ve 33 muhtelif araç taşıyabilme özelliğine sahip.
TCG Anadolu, gemi yakıt ikmali yapmaksızın Türkiye'den Japonya'ya ya da Avusturalya'ya intikal edebiliyor.
TB3 ve Kızılelma da gemiyle buluşacak
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına yepyeni teknoloji hamleleriyle girildiğini söyledi. Bayraktar TB3 ve Kızılelma için tarih verdi.
"2024 yılında inşallah biz Bayraktar TB3'ü gemide görev yapabilir hale gemi denemelerine başlamayı hedefliyoruz. 2025 yılında da teknolojik gelişim düzeyinden iyice emin olduktan sonra da 2025'te gemide denemelere başlamayı hedefliyoruz. 2024'te Kızılelma seri üretime girecek. 2025'te de inşallah gemi denemelerine başlamayı hedefliyoruz."
-
Ofli 1 yıl önce Şikayet EtTürkiye yemesin içmesin silah yapsın. Bugün Suriye Irak Libya yada Filistin içine düştükleri durumda değilsek , Türkiye nin güçlü olmasından , batının bizi gözüne kestirememesindendir. Bütün müslümanlara düşman olanların bize dost oldukları yanılgısına düşmeyin sakınBeğen Toplam 7 beğeni
-
Misafir 1 yıl önce Şikayet Etçok güzel yorumBeğen Toplam 2 beğeni
-
Kamil 1 yıl önce Şikayet EtHipersonik füzeleri hem uzay savunma uydularımızdan , hem denizaltılardan hem de okyanus ötesi askeri deniz üslerimizden fırlatabiliriz . Asgari Mach 10 hızında uçacağı için düşman unsurları kısa sürede yok edebilir .Beğen Toplam 4 beğeni
-
Kamil 1 yıl önce Şikayet EtUçak gemisinin pistini 6 ıncı Nesil İnsansız Jetlere göre tasarlamalıyız . Küpsat Uydular ile savunma ağı bağlantısı olmalıdır . Yanında eşlik eden Denizaltılar dan denizci subay ve donatı nakliyesini mümkün kılan bağlantı kapıları , vinç asansörler ve koridorlar oluşturulmalıdır . Plütonyum yakıtı ve füzeler , Denizaltıdan , Uçak gemisine aktarılabilmelidir .Beğen Toplam 6 beğeni
-
yolcu 1 yıl önce Şikayet Ethacı ne diyon sen. gelecekten mi geldin gardaşBeğen
-
N.zeki. 1 yıl önce Şikayet EtAllaha sana sağlık versin başımızdan eksik etmesin.Beğen Toplam 3 beğeni
-
kimyacı 1 yıl önce Şikayet Etgittikçe şunu daha iyi anlıyoruz: tek geçerli kanun: güç!Beğen Toplam 13 beğeni