Bakan Ersoy’un 'TÜRSAB yasasını değiştiriyoruz' açıklamasına destek

HURSAD Başkanı ve Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu Seyahat Acentaları Temsilcisi Diyaeddin Şahin, Bakan Ersoy’un Seyahat Acentaları Birliği Yasasını değiştirmek için çalışmalara başladıkları yönündeki açıklamalarına destek verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 31.10.2023 19:03 GÜNCELLEME 31.10.2023 19:03 GÜNCEL
Bakan Ersoy’un 'TÜRSAB yasasını değiştiriyoruz' açıklamasına destek
Bakan Ersoy’un 'TÜRSAB yasasını değiştiriyoruz' açıklamasına destek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 1618 sayılı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yasasını değiştireceklerini açıkladı.

Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği (HURSAD) Başkanı ve Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu Seyahat Acentaları Temsilcisi Diyaeddin Şahin ise, Bakan Ersoy’un açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Derneklerinin kurulduğu günden beri ana hedefinin, Hac ve Umreyle uğraşan seyahat acentalarının kendi birliklerine kavuşması olduğunu belirten Şahin, "Bununla ilgili uzun yıllar boyunca sektör olarak girişimlerde bulunmaya devam ettik. Zaman zaman basına da yansıyan bu talebimizden ve hedefimizden hiç vazgeçmedik. Hem Bakanlığımıza hem de Türkiye büyük Millet Meclisinde ulaşabildiğimiz herkese bu talebimizi ilettik. Bugün Sayın Bakanımızın yaptığı açıklama ile, yeni kanun çalışmasının belirli bir aşamaya geldiğini memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayız. Mecliste görüşülecek olan kanun tasarısında Hac ve Umre Organizasyonu yapan seyahat acentalarının kendi birliklerine kavuşmasını sağlayacak maddelerin olması en büyük temennimizdir. Bu hususta bakanlığımızla yakın çalışma içinde olmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz. 1972 yılında çıkarılmış ve artık çağın gereklerinin çok gerisinde kalmış, tekelci ve tek tipçi 1618 sayılı kanunun bir an önce değiştirilmesi, özgürlükçü ve rekabetçi bir yasanın sektörümüze kazandırılması tüm turizm bileşenlerinin en büyük arzusudur.

Yeni kanun çalışmalarının başta seyahat acentaları olmak üzere tüm sektöre hayırlar getirmesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR