Çalışmaları sekteye uğratan Oğuzhan Uğur’a teşekkür belgesi veren AFAD'a eleştiri yağmuru!

AFAD'ın Oğuzhan Uğur'a teşekkür belgesi vermesi vatandaşların tepkisini çekti. Eleştiri yağmuruna tutulan AFAD'ın yaptığı açıklamaya da tepki yağdı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.11.2023 16:55 GÜNCELLEME 03.11.2023 17:01 GÜNCEL
Çalışmaları sekteye uğratan Oğuzhan Uğur’a teşekkür belgesi veren AFAD'a eleştiri yağmuru!
Çalışmaları sekteye uğratan Oğuzhan Uğur’a teşekkür belgesi veren AFAD'a eleştiri yağmuru!
  • Haber7 – ÖZEL

AFAD, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde ‘Baraj patladı’ yalanıyla ölümlere neden olan Babala Tv’nin sahibi Oğuzhan Uğur’a vatandaşlardan topladığı parayı bağış olarak aktarması üzerine ‘teşekkür belgesi’ verdi. Oğuzhan Uğur’a verilen belge tepkilere neden oldu.

TEPKİLERİN ARDINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Uğur’un sosyal medyadan paylaştığı belgenin tepki çekmesinin ardından AFAD’dan açıklama geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Sosyal medyada yer alan haberlere ilişkin açıklama yapma gereği duyulmuştur. Asrın felaketi Kahramanmaraş depremleri dolayısıyla gerçekleştirilen "Türkiye Tek Yürek" yardım kampanyasına 100.000 TL ve üzeri bağış yapan 1.750 bağışçının tamamına, ayrım yapılmaksızın teşekkür belgesi düzenlenmiştir. Bu kapsamda Babala Tv olarak adlandırılan bağışçı da 500.000 TL bağış yaptığı için teşekkür belgesi düzenlenmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

AFAD’IN AÇIKLAMASINA TEPKİ YAĞDI

AFAD’ın cevabına vatandaşlardan eleştiri yağmuru geldi. Vatandaşlar, yapılan açıklamaya şu tepkileri gösterdi:

_________________ 

OĞUZHAN UĞUR VE EKİBİNİN SKANDALLARI

6 Şubat depremleri sonrası “yardım çalışmaları” adı altında asılsız ihbarlarla devletin kurumlarını meşgul eden, “Baraj patladı” yalanıyla da büyük tepki çeken Oğuzhan Uğur ve ekibi, çok sayıda skandala imza attı.

“BARAJ PATLADI” YALANIYLA ÖLÜMLERE NEDEN OLDU

Hatay'da Oğuzhan Uğur'un sahibi olduğu Babala TV'nin "Yarseli Barajı patladı" yalanı sonrası enkazda arama kurtarma çalışmaları sonlanmış ve alan panikle terk edilmeye başlandı.

“Baraj patladı” yalanının ardından alandan uzaklaşan bir arama kurtarma personelin paylaşımı yürekleri dağladı. Alanı terk etmek zorunda kalan personel, "Çok az kalmıştı. İki saatte 3 metre sürünerek girdiğim bir yerdi. Baraj patladı, sel geliyor diye apar topar çıkardılar bölgeden. Döndüğümüzde cansız bedenini çıkardık. Bir kadın sırf bu yüzden öldü" ifadelerini kullandı.

Paniğe neden olan provokasyonda kurtarılmayı bekleyen 7 kişinin öldüğü öne sürüldü. Yapılan yalan paylaşımla ilgili deprem bölgesindeki çalışma yapan ekipler ve afetzedeler arasında korku ve paniğe neden olmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı açıkladı. Soruşturma kapsamında Uğur, savcılığa ifade verdi.

Ayrıca Oğuzhan Uğur’un “Adını dahi hatırlamıyoruz. Sorsalar söylemeyiz. Başı yanmasın diye gönderdik” ifadesini kullanması dikkat çekti.

“ASILSIZ İHBARLAR” İLE DEVLETİN KURUMLARINI MEŞGUL ETTİ

Baraj patladı” yalanıyla tepkilerin odağına oturan Uğur, durumu kurtarmak için “Binlerce asılsız ihbarlar aldık” itirafından bulundu. Asılsız ihbarlarla vaziyeti daha da zorlaştıran Uğur ve Babala Tv ekibi, devletin kurumlarını ve arama kurtarma ekiplerini meşgul etti.

AFAD’I HEDEF ALAN PAYLAŞIMLAR

Uğur ve ekibi, AFAD’ın enkaz altındakileri kurtarmadığını söyleyecek kadar da ileri gitti. Babala TV’den yapılan bir paylaşımda, “AFAD hava şartlarının soğuk olduğunu söyleyerek bırakıp gitti” ifadesi kullanıldı.

“AFAD’A GEREK YOK” SÖZLERİYLE TEPKİ ÇEKTİ

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Uğur, "Ha bu arada… Buradayız. Saniye durmadık, yardıma devam ediyoruz." diyerek ekibinin yeni bir videosunu paylaştı. Videoyu dinleyenler ekipten bir kişinin “AFAD'a gerek yok benimle muhatap olabilirsiniz” ifadesini kullanması tepki çekti.

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 194 TÜMÜ
  • Midafir 5 ay önce Şikayet Et
    AFAD başkanı hemen şimdi görevinden istifa et.
    Cevapla
  • Karakartal 5 ay önce Şikayet Et
    O kadar masumun ölmesine sebep olan kişiye 500 bin verdi diye teşekkür ediyorlar yazıklar olsun. Bu herifin yargilanmasi gerekiyor. Ülkede adalet yok deyince de mangalda kül bırakmıyor bazı kesimler niye öyle diyorsunuz diye. Normal bir vatandaş yapsaydı bu herifin yaptığını çoktan içeri boyamıştı. Yargının bu ve bunun gibi insanlara gücü yetmiyorsa boşuna oturuyorlar oralarda
    Cevapla
  • Osman 5 ay önce Şikayet Et
    Para her kapıyı açar. Bu sistemden nefret ediyorum. Bir sırıt bir de para tamam.
    Cevapla
  • Osman 5 ay önce Şikayet Et
    Para her kapıyı açar. Bu sistemden nefret ediyorum. Bir sırıt bir de para tamam.
    Cevapla
  • Osman 5 ay önce Şikayet Et
    Bu alçak ve alçaklar ceza almamak için destekleyen fonlar tarafından göstermelik hareketlerle gt.lerini kurtarıyorlar. Çünkü sistem böyle. Yaşasın cehennem zalimler için....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR