Başkan Erdoğan, Sisi ve Prens Selman ile görüştü

Başkan Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.11.2023 18:58 GÜNCELLEME 11.11.2023 20:05 GÜNCEL
Başkan Erdoğan, Sisi ve Prens Selman ile görüştü
Başkan Erdoğan, Sisi ve Prens Selman ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’da temaslarını sürdürüyor. Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi için bulunduğu Riyad’da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile bir araya geldi.

Görüşmede İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve ateşkesin sağlanması için atılabilecek adımlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail’in saldırılarının katliam boyutuna ulaştığını, İslam dünyasının birlik içinde bu katliamın sonlanması ve bölgede barışın sağlanması için çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan, Türkiye’nin insani yardım faaliyetlerinin devam ettiğini ve yaralılara tıbbi destek sağlamak için başlatılan çalışmaların aralıksız sürdüğünü de belirtti.

SİSİ İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi" için bulunduğu Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik şiddetini her geçen gün artıran saldırıları ile ilgili son gelişmeler ele alındı.

Gazze'deki masum sivillere karşı İsrail'in sergilediği insan hakları ihlallerinin uluslararası hukuk kapsamında cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin Filistin'de kalıcı barışın sağlanması için yürüttüğü yoğun diplomasi trafiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'ye yönelik insani yardım ve sağlık hizmetlerinin ulaştırılması için iş birliğine hazır olduğunun altını çizdi.

ENDONEZYA DEVLET BAŞKANI İLE GÖRÜŞME

Erdoğan, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Widodo arasındaki görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ile Gazze'deki masum sivillere yardım ulaştırma çabaları ve çözüm için atılabilecek adımlar ele alındı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Filistin halkına yönelen saldırıların toplu katliam boyutuna ulaştığını, hastanelerin, okulların, ibadet yerlerinin, sivil toplum örgütü çalışanlarının hedef alınmasının kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Türkiye’nin hem barışın sağlanması hem de Gazze’ye yönelik insani yardım ve sağlık hizmetlerinin ulaştırılması için yürüttüğü diplomasi faaliyetlerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam ülkelerinin barışın tesisi için birlik içinde adımlar atması gerektiğini vurguladı.
 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 87 TÜMÜ
  • 3434 5 ay önce Şikayet Et
    Şu yazılanlara bakiyorumda yok reis söyle yok böyle şu yazdiklarinizdan utanın ya orada İsrail zulmü altındaki Müslüman kardeşlerimize nasıl birlikte yardım ederiz diye konuşuyorlar bide sizin düşünceniz bakın utanıyorum sizin bu düşünceniz den
    Cevapla
  • misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Neden utanıyorsun? Bu gün ak dediğine yarın kara dedin diye mi? Müslümanlar hep ölüyordu, akıl edip de bir olalım dış politikada hamaset olmaz ileriyi düşüneyim büyük lokma yemeyim dememişlerse biz ne diyelim? Ben mi adama katil sisi dedim. Adam katilse katlıyamı katille mi durduracaksın? Utanıyorum sürekli geri vites yapanları savunanlardan.
    Cevapla
  • Osm 5 ay önce Şikayet Et
    Siz devam edin diploması trafiğini acayip te işe yarıyor çekirdek çitle ayrıl CHP nin bir ortaklariyla toplanıp ayrılmasına ne farkınız kaldı.
    Cevapla
  • yistif - Rize 5 ay önce Şikayet Et
    Çok güçlü olmalıyız. Bu da ancak milli olmakla olur. Her yönden milli olmalıyız. Ürüteminden tüketimine kadar. Allah rızası için herkes sorumlu hissetmeli kendini. Enerjimiz kendi içimizde kalmalı. Vatandaş olarak bilgili olanlarımız insanları bilinçlendirmeli. Bu sorumluluğu almaktan kaçmamalılar. Üzerimizde ki vebali atmak için elimizi taşın altına koymalıyız.
    Cevapla
  • T.İ.T 5 ay önce Şikayet Et
    Gerek yoktu. Birşey çıkmaz bu satılmışlardan. İslam birliği denen kuruluşun ne ordusu ne de bir yaptırım gücü var. Kınayıp dağılırlar. En fazla sert bir dille kınarlar.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    ESET ile de görüşmesi gerekiyor Reis in. aksi takdirde Türkiye 2. Suriye olmaya devam eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR