Tüneller şehri Ordu

Türkiye'nin en uzun kara yolu tüneline sahip Ordu, bölgede en çok tünel inşa edilen illerin başında geliyor. İl genelindeki 19 tünelden 6'sı kullanılıyor.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 07.08.2008 10:40 GÜNCELLEME 07.08.2008 10:40 GÜNCEL
Tüneller şehri Ordu
Tüneller şehri Ordu

Karayolları 77. Şube Şefliği yetkilileri, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, coğrafi yapısı nedeniyle kara yolu ulaşımında tünellerin Ordu için kaçınılmaz olduğunu bildirdi.

Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında Türkiye'nin en uzun kara yolu tüneli olan Ordu Nefise Akçelik Tüneli de il sınırları içinde bulunuyor.

Geçen yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan 3 bin 810 metre uzunluğundaki tünelin yanı sıra Bolaman-Ordu arasında 314 metre uzunluğunda Asarkayası Tüneli, 155 metre uzunluğunda Tekkabak Tüneli, 250 metre uzunluğunda Kuzbökü Tüneli ve 128 metre uzunluğunda Kadıoğlu Tüneli de Ordu'da yer alıyor.

Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında inşa edilen söz konusu 5 tünel, aynı güzergahta bulunuyor.

Öte yandan, eski sahil yolundaki 111 metre uzunluğundaki Perşembe tüneli, Ordu'da kullanılan altıncı tünel.

-KARADENİZ BÖLGESİ, 13 TÜNELLE ORTA ANADOLU'YA BAĞLANACAK-

Karadeniz Bölgesi'ni Mesudiye ilçesi üzerinden Orta Anadolu'ya bağlaması düşünülen Dere Yolu Projesi'nde ise 13 tünel yer alıyor.

Toplam 6 bin 667 metre uzunluğunda 13 tünelden oluşan yolun açılması için çalışmaların hızlandırıldığı, tünellerin tamamlandığı ancak resmi olarak açılmadığı bildirildi.

Toplam 19 tünelle Karadeniz Bölgesi'nin en çok tünel inşa edilen ili olan Ordu, Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında kent sahilinden yol geçmesine izin verilmeyen ve sahili bozulmayan tek il olarak da dikkat çekiyor.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR