İslam'a ve Filistinlilere küfreden zanlı tutuklandı!

Sosyal medyada paylaştığı videoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, dini değerlere ve Filistinlilere küfürler savuran Yunus Esad K. isimli zanlı tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.11.2023 22:09 GÜNCELLEME 16.11.2023 22:17 GÜNCEL
İslam'a ve Filistinlilere küfreden zanlı tutuklandı!
İslam'a ve Filistinlilere küfreden zanlı tutuklandı!

Eskişehir’de sosyal medyada paylaştığı videoda Cumhurbaşkanı, dini değerlere ve Filistinlilere hakaret ederek, İsrail’in saldırısına destek mesajları yazdığı tespit edilen Yunus Esad K. (22), polis ekiplerince gözaltına alındı.

Eskişehir’de Yunus Esad K., ‘Balamir Atabey’ kullanıcı adıyla sosyal medyada paylaştığı video ve yazılarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dini değerlere hareket etti. Yapılan incelemede İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını destekleyen mesajlar yazdığı belirlenen Yunus Esad K. hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılarak gözaltı kararı verildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, şüpheli Yunus Esad K.’yı evinde yakalayarak, gözaltına aldı. Emniyette ifadesi alınan Yunus Esad K., işlemlerinin ardından ‘halkı din ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, Cumhurbaşkanı’na hakaret, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçlarından elleri önden kelepçeli olarak adliyeye sevk edildi.

ZANLININ 5 AYRI SABIKASI OLDUĞU BELİRLENDİ

Şüpheli Yunus Esad K.’nın ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyerek sosyal medya hesabının çalındığını ve kendisinin yazmadığını öne sürdüğü öğrenildi. Öte yandan şüpheli Yunus Esad K.’nın aralarında tehdit, şantaj ateşli silahlar ve bıçaklar kanununa muhalefet ile kişisel verilerin hukuksuz ele geçirilmesi suçlarından 5 ayrı sabıkası olduğu belirlendi. 

ADLİ KONTROLLE SERBEST KALDI

Eskişehir’de sosyal medyada paylaştığı videoda Cumhurbaşkanı'na, dini değerlere ve Filistinlilere hakaret ederek, İsrail'in saldırısına destek mesajları yazdığı tespit edilip, gözaltına alınan Yunus Esad K. (22), savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen Yunus Esad K., yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

‘MİLLİYETÇİ BİR İNSANIM’

Yunus Esad K.'nin mahkemesindeki ifadesinde, "Hesap bana ait ama ben kullanmıyorum. Asla Cumhurbaşkanı'na yönelik böyle bir paylaşım yapmam. Milliyetçi bir insanım. IP adresi araştırılınca benim olmadığım ortaya çıkacaktır" dedi. Öte yandan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Yunus Esad K.'nin adli kontrol kararı ile serbest bırakılmasına itiraz etti. 

İTİRAZ ÜZERİNE TUTUKLANDI

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheli K.’nin serbest bırakılmasına itiraz etti. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince yeniden gözaltına alınan Yunus Esad K., yeniden sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Soruşturma sürüyor.

 

KAYNAK : DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 121 TÜMÜ
  • AY YILDIZ 5 ay önce Şikayet Et
    İnternet delikanlısı bu haini israile gönüllü gönderin Saygı duymayı bilmeyen birine haddini bildiririz. İnternet gazisi şehidi yok? Bu Vatanda haddinizi bileceksiniz. Ezan Bayrak Vatan Millet için herşeyi Allah yolunda yaparız.
    Cevapla
  • Muzaffer Bayrak 5 ay önce Şikayet Et
    Sartli salmak nedir ya? Sucluysa at iceri, degilse sal gitsin. Oyuncak ettiniz adaleti.
    Cevapla
  • Hsn 5 ay önce Şikayet Et
    Bu namussuzu ilk yakalandığında serbest bırakan kafa bu edepsizleri cesaretlendiriyor. yani basına düşmese bu serbest bırakma tutuklamaya dönüşmeyecek. serbest bırakan kimse o da hesap vermeli hangi gerekçe ile serbest bırakmış. ben yaptım oldu mantığı bu.
    Cevapla
  • ibo 5 ay önce Şikayet Et
    yazık çok yazık nasıl bir nesil yetişiyor bilinç altı ne kadar vahim bir durumda gençliğimizin
    Cevapla
  • Celil 5 ay önce Şikayet Et
    Dün serbest bırakıldı deyince aklım başımdan gitmişti böyle soysuzları içeri Atacan çıkarmayacan orda yaradanı tanımaya başlayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR