Çorum'da bir vatandaş, arazisinden geçen yolu mahkeme kararıyla ulaşıma kapattı

Çorum'un Osmancık ilçesinde bir vatandaş, arazisinden geçen yolu tel örgü çekerek ulaşıma kapattı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.11.2023 22:51 GÜNCELLEME 25.11.2023 10:55 GÜNCEL
Çorum'da bir vatandaş, arazisinden geçen yolu mahkeme kararıyla ulaşıma kapattı
Çorum'da bir vatandaş, arazisinden geçen yolu mahkeme kararıyla ulaşıma kapattı

Arazi sahiplerinden Uğur Asiltürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çorum İdare Mahkemesine açtıkları davayı kazandıklarını ve Osmancık Belediyesiyle uzlaşamadıkları için yolu trafiğe kapatmaya karar verdiklerini söyledi.

Yolun 1997 yılında Osmancık Belediyesince açıldığını belirten Asiltürk "Mülkiyeti şahsımıza ait arsadan, 1995'te belediye meclisi ve 1997'de encümen kararıyla köprüye yol açmak için 2 bin 488 metrekare alan alındı. O tarihte bize bu arazide imar izni verilmesi şartıyla bu alanın tapusunu belediyeye devrettik. Belediye de yolu açtı. Ancak inşaat yapmaya kalktığımızda Kızılırmak taşkın sahası içerisinde olduğu gerekçesiyle imar izni verilmedi. Oysa aynı alanda imar izni verilmiş başka emsal binalar da bulunuyor. Bu nedenle biz de o yıllarda yapılan uygulamayı mahkemeye taşıdık. Çorum İdare Mahkemesi belediyenin yaptığı işlemin iptaline karar verdi." dedi.

Asiltürk, mahkeme kararına istinaden Sahilyolu Caddesinin bir bölümünü kendi imkanlarıyla tel örgü çekerek trafiğe kapattıklarını ifade etti.

Osmancık Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise araziyle ilgili kamulaştırma işlemlerine devam edildiği belirtildi.

Açıklamada, "İlçemiz sınırları içerisinde bulunan Gemici Mahallesi 384 ada 8-9-10-13 parsellerde 1997 yılında 2981 Sayılı Kanunun 10/C Maddesi uyarınca yapılan imar uygulamasının, Çorum İdare Mahkemesinin 25.02.2021 tarih ve 2021/144 sayılı kararına göre iptal edildiği anlaşıldığından, Belediyemiz Encümeninin 10.08.2023 tarih ve 96 sayılı kararı ile bahse konu alanın kamulaştırılması ilgili işlemlere devam edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • hasan Özden 5 ay önce Şikayet Et
    Hakkını arayan Vatandaşa ve Adil Karar veren Mahkeme başkanına teşekkür ederim. Malesef Aynı oyunları Ümraniye belediyeside oynuyor. Arazi gaspı yapıyor. Ama İstanbulda adil karar verecek hakim bulamadık. Arazimizi gasp ettiği yetmiyormuş gibi parasınıda ödemiyor. Bütçe imkanı yokmuş. reklama pankarta var.
    Cevapla
  • 41yasin 5 ay önce Şikayet Et
    değeri hakkı neyse devlet verir açılır
    Cevapla
  • Abdullah 5 ay önce Şikayet Et
    Arazi gerçekten adamınsa adam haklı.
    Cevapla
  • MACKALI 61 5 ay önce Şikayet Et
    Adam cok cok cok iyi yapmi$ ama ordaki "halkimizin dikkatine"yazisini kimse okumaz yazi degil bayagi mektup olmu$.
    Cevapla
  • Bamsı 5 ay önce Şikayet Et
    İSrail taktiği deycem ağır olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR