"Bu kış ılık ve yağışlı geçecek"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Başkanı Yüksel Yağan, bu kış hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olacağını ve bu ayların bol yağışlı geçeceğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 27.11.2023 17:22 GÜNCELLEME 27.11.2023 17:23 GÜNCEL
"Bu kış ılık ve yağışlı geçecek"
"Bu kış ılık ve yağışlı geçecek"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahminler Dairesi Başkanı Yüksel Yağan, bu kış hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olacağını ve bu ayların bol yağışlı geçeceğini bildirdi.

Yağan; aralık, ocak ve şubat aylarında beklenen hava durumuna ilişkin bilgi verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak, üç aylık periyotta hava sıcaklığı ve yağışlarla ilgili meteorolojik değerlendirmeler yaptıklarını dile getiren Yağan, "Bu değerlendirmelerimize göre hava sıcaklıklarının, aralık, ocak ve şubat aylarında yurdumuz genelinde mevsim normallerinin biraz üzerinde olacağını tahmin ediyoruz. Ancak bu iç kesimlerde biraz daha fazla hissedilecek. Mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde bir durum söz konusu olacak." dedi.

Yağan, kışın yağış açısından geçen yıllara göre biraz daha şanslı olunacağını vurgulayarak, "Geçtiğimiz hafta ve bu hafta gibi ülkemizi yağışlı sistemlerin ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz. Geçtiğimiz yıllara nazaran aralık ayında biraz daha az olmak üzere ocak ve şubat aylarında yağış yönünden daha şanslı olunacağını değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Yağışların Doğu Anadolu'da, iç kesimlerde ve yüksek kotlu illerde kar, düşük kotlu ve sahil illerinde yağmur olarak görüleceğini belirten Yağan, "Bu sene yağış yönünden geçtiğimiz yıllara nazaran biraz daha iyi bir kış geçireceğiz. Mevsim normallerinden daha ılık bir kış olacak." tahmininde bulundu.

"METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN SOSYAL MEDYA HESAPLARINI TAKİP EDİN"

Yağan, sosyal medyada "sorumsuz" bir şekilde "kar yağacak, kuvvetli meteorolojik hadiseler gerçekleşecek" yönünde paylaşımlar yapıldığını belirterek, genel müdürlük olarak, en uygun zamanda doğru ve gerekli tahminleri ve meteorolojik uyarıları yaptıklarını vurguladı.

Sosyal medyada "yanıltıcı" uyarılarda bulunanların, "yanıldık" deyip, hesaplarını kapatabildiğini belirten Yağan, şunları kaydetti:

"Bizim öyle bir açıklama yapmamız ya da sosyal medya hesabımızı kapatmak gibi bir durumumuz söz konusu değil. Vatandaşlarımız bilsinler ki biz sosyal medyanın bütün platformlarında varız. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarını takip etmeleri kendi faydaları açısından son derece önemli. Özellikle bu kuvvetli meteorolojik hadiselerin ardı ardına yaşandığı kasım ayının son günlerinde."

KAYNAK : AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • uquraslan 4 ay önce Şikayet Et
    geçen sene elnino kışı olacak diyenler burda mı. yağış olacak dediği ne yağışı acaba kar mı yağmur mu dolu mu
    Cevapla
  • Abdullah 4 ay önce Şikayet Et
    daha geçen gün leylekler erken kaçtı sağlam kış olacak dediniz :D
    Cevapla
  • turan şahin 4 ay önce Şikayet Et
    Aynı deprem prof.ları gibi her kafadan bir ses çıkıyor..son elli yılın en şiddetli kışı olacak diyenler,kurak geçecek diyeler......vs vs..geçen yılda böyle diyorlardı..siz değil RABBİM bilir...
    Cevapla
  • serdar 61 4 ay önce Şikayet Et
    adı üstünde tahmin ben bilirim demiyor kimse tahminlerini paylaşıyolar elbette herşeyi rabbimiz bilir
    Cevapla
  • niksarlı 4 ay önce Şikayet Et
    rabbim hayırlı ve bereketli bol yağış versin..
    Cevapla
  • 54 KC 4 ay önce Şikayet Et
    Hadibakalım inşAllah tam istediğim gibi, yağışlı ve ılık bir kış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR