Taksim’de ticari taksi denetiminde şoförlere ceza yağdı

Taksim Meydanı’nda taksimetresini kapatan, kısa mesafe için turistlerden fahiş fiyat isteyen 3 taksi şoförüne toplamda 6 bin 478 lira para cezası kesildi. Aracı bağlanan bir sürücü ise kendisini görüntüleyen gazetecilere sinirlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.12.2023 09:44 GÜNCELLEME 03.12.2023 11:20 GÜNCEL
Taksim’de ticari taksi denetiminde şoförlere ceza yağdı
Taksim’de ticari taksi denetiminde şoförlere ceza yağdı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı trafik polisleri tarafından Taksim Meydanı’nda taksicilere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde araçlar durdurularak taksi şoförlerinin belgelerini inceleyen ekipler, şoförlerin emniyet kemeri, taksimetre açma, yolcu seçip seçmediklerine yönelik kontroller yaptı.

3 TAKSİ ŞOFÖRÜNE CEZA KESİLDİ 

Yapılan denetimlerde durdurulan bir taksi sürücüsünün müşterisinden Taksim’den Sultanahmet’e gitmek için 300 lira para istediği ortaya çıktı.

Ekiplerin incelemesi sonucunda araç sürücüsünün daha önce aldığı şikayetlerden dolayı belediye ruhsatının da iptal edildiği ortaya çıktı. Ekipler 34 TCV 03 plakalı aracı bağlarken, taksi sürücüsüne ruhsatsız araç kullanmaktan 4 bin 64 lira ve yükümlülüklere uymamaktan 872 lira ceza kesildi. Aracı bağlanan bir sürücü ise kendisini kameraya çeken muhabire, “Git başımdan, yürü git. Geri zekalı mısın? Başlayacağım basınına” dedi.

Taksimetre açmadan yolcusuyla pazarlık yapan bir başka taksi sürücüsü taksimetre açmadığı gerekçesiyle bin 979 lira para cezası aldı.

Ters yoldan dönüş yaptığı belirlenen bir sürücüye ise 436 lira ceza kesildi.

KAYNAK : İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Mertali 4 ay önce Şikayet Et
    Trafik emniyet vs taksilere kafayı takicaginiza vitolara bir bakın bir tursap uydurmuslar akşama kadar yüzlerce dolar karşılığında turist taşıyorlar korsanlar almış başını gitmiş tag falan moto kurye vs bunnlarida hiç söylemiyorum
    Cevapla
  • ünal 4 ay önce Şikayet Et
    İlk müşteriden zararı çıkartırlar..
    Cevapla
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    O parayı bir turistten çıkarır. Cezalar komik ve caydırıcı değil..
    Cevapla
  • Halil001 4 ay önce Şikayet Et
    Maşallah ne ceza yazmışlar be, altından kalkamazlar artık.
    Cevapla
  • 26VATANSEVER26 4 ay önce Şikayet Et
    İç kamera kayıt sistemi olmalı çalışmıyo VS mazaretler olmamalı mühürlü olmalı müşteri şikayet ettimi kamera kayıtları ile cezai işlem yapılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR