Nafaka ödemeyi unutan 81 yaşındaki dede tutuklandı

İnanılmaz olay Bursa'da yaşanmıştı. 81 yaşındaki Zülfü Şirin, eşine nafaka ödemediği iddiasıyla tutuklandı. Bir dernek tarafından borcu ödenen Şirin, 26 saat sonra serbest bırakıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 06.12.2023 20:04 GÜNCELLEME 06.12.2023 20:59 GÜNCEL
Nafaka ödemeyi unutan 81 yaşındaki dede tutuklandı
Nafaka ödemeyi unutan 81 yaşındaki dede tutuklandı

İnegöl'de yaşayan Zülfü Şirin, iddiaya göre 6 yıl önce ayrı yaşamaya başladığı ancak resmi olarak boşanmadığı eşi Nebiye Şirin'e (69), nafaka ödemeyi unuttu. Avustralya'da yaşayan ve 45 yıl evli kaldığı eşi, şikayetçi oldu. Şikayet sonrası Şirin, gözaltına alındı. İşlemleri sonrası 4 Aralık saat 17.00 sıralarında tutuklandı.

"OĞLUMDAN DAYAK YEDİM"

Cezaevine götürülürken gözyaşlarını tutamadı. Nafaka bedeli olan 5 bin 700 TL'nin bir dernek tarafından ödenmesi üzerine ise dün serbest kaldı.

26 saat cezaevinde kalan Zülfü Şirin, Avustralya'da yaşayan eşi ve oğlunu suçlayarak, "Bir elektrik düğmesini kapattım diye oğlumdan hem dayak yedim hem küfür yedim. Kahrımdan bağlara çıktım, gittim. Avusturalya'daki eve geri döndüğümde, ailem beni kapının önüne koydu. Sonra Türkiye'deki evime geldim. Beni burada da rahat bırakmadılar. Gemlik'in Katırlı köyünde evim var. Beni oraya da sokmadılar" diye konuştu.

"SENİ ÖLDÜRÜP DENİZE ATACAĞIZ"

Eski eşinin erkek kardeşi tarafından tehdit edildiğini de iddia eden Şirin, nafaka bedelini yanlış hesaba gönderdiğini söyleyerek, "Oğlan kardeşi beni tehdit etti. Telefonla arayıp, 'Seni öldürüp denize atacağız' dedi. Sonrasında benden şikayetçi oldu. Nafakayı ödemedim diye beni mahkemeye çıkardılar. Oysa ben nafakayı ödemiştim. Yanlışlıkla başka hesaba göndermişim. Beni mahkemeye çıkarıp, tutukladılar. Bu yaştan sonra cezaevi çekilecek gibi değil. Hapishanenin en yaşlısı bendim. Şu anda 83 yaşındayım, resmiyette 81 yaşındayım. 2022 yılında ödediğim nafaka ücreti başka hesaba gitmiş, onun için beni tutukladılar. Benim nafakamı bir hayırsever ödedi, bugün de serbest kaldım. Nafaka ücreti olan 5 bin 700 TL ödediler" dedi.

"EŞİME TOKAT DAHİ VURMADIM"

Eşiyle 45 yıl evli kaldıklarını ve 6 yıl önce Avustralya'dan Türkiye'ye döndüğünü söyleyen Şirin, "Avusturalya'da nafaka diye bir şey yok. Neden benle uğraşıyorlar hala? 4 katlı evimi satıp, oğluma Avusturalya'da ev aldım. Ama karşılığını göremedim. 6 yıl önce Avusturalya'dan Türkiye geldim. Eşimle 45 sene evli kaldım, hala da evliyiz ama ayrıyız. Eşime bir tokat dahi vurmadım. Avusturalya'da 45 yıl yaşadım. Aslen İnegöllüyüm" diye konuştu.

KAYNAK : DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Abdullah 4 ay önce Şikayet Et
    Ömür boyu nafaka zulmü ne zaman bitecek.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    İstanbul Sözleşmesinin kırıntıları bunlar. bir tarafı ezip öteki tarafı yüceleştirmek hata. Kur'an ile amel edilmezse bedellerini böyle amcalar ve mağdur insanlar öder
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN KURANI KERİMDEKİ emirlere göre düzenlenmeli..
    Cevapla
  • tito 4 ay önce Şikayet Et
    öğretmen sen ne hayırlı bir evlatmışsın yaa senin şimdi onlardan ne farkın kaldı ya da sen bu kin öfke piskolojiyle okulda öğrencilere ne verebilirsin ki
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Kuran ı Kerim anayasadır... en adil kanunlar, yasaklar, helaller mevcuttur... Kuranı kerim de, boşanma kuralları ve kanunları vardır. Bismillahirrahmanirrahim ALLAHIN HÜKMÜYLE HÜKMETMEYENLER KAFİRLERİN, ZALİMLERİN, FASIKLARIN TA KENDİLERİDİR....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR