Yerlikaya: Elimizi Gazzeli mazlumların üzerinden çekmeyeceğiz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şule Yüksel Şenler Vakfı ve AFAD tarafından, Dünya Gönüllüler Günü çerçevesinde düzenlenen 'Türkiye Gönüllüler Buluşması'nda konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 08.12.2023 19:13 GÜNCELLEME 08.12.2023 19:55 GÜNCEL
Yerlikaya: Elimizi Gazzeli mazlumların üzerinden çekmeyeceğiz
Yerlikaya: Elimizi Gazzeli mazlumların üzerinden çekmeyeceğiz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şule Yüksel Şenler Vakfı ve AFAD tarafından Dünya Gönüllüler Günü çerçevesinde düzenlenen 'Türkiye Gönüllüler Buluşması'na katıldı.

"TÜM STK'LARIN KALBİ DEPREM BÖLGESİNDE ATTI"

6 Şubat'ta meydana gelen depremi hatırlatan Yerlikaya, "Asrın felaketini haber alır almaz devlet olarak tüm kurumlarımızla birlikte hemen afet bölgesine koştuk. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devletimizin tüm imkanlarını vatandaşlarımızın emrine sunduk. O gün AFAD, Jandarma, UMKE, polis ve askerler, madenciler, itfaiyeciler, Kızılay, STK'lar, tüm vatandaşlarımızla ülke olarak bir olduk, yekvücut olduk, tek yürek olduk. Tüm STK'ların kalbi, gönüllüleriyle birlikte deprem bölgesinde attı. Vakıflarımız, derneklerimiz, gönüllü kardeşlerimizin varlığı bizlere, ülkemize güç verdi. Bugün yaklaşık E-Devlet üzerinden müracaat eden ve 1 milyon 500 bine ulaşan AFAD gönüllülerimiz; depremlerde, selde her türlü afette vatandaşlarımızın yanında" diye konuştu.

"ELİMİZİ GAZZE'NİN MAZLUMLARIN ÜZERİNDEN ÇEKMEYECEĞİZ"

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına değinen Yerlikaya "Hastaneler, ibadethaneler, okullar bombalanıyor. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar öldürülüyor, masum insanlar katlediliyor. Gazze'de ölen sadece çocuklar, analar, babalar değil, zulme seyirci kalan insanlıktır ama biz seyirci kalmıyoruz. Tarih boyunca haktan ve haklıdan yana olan milletimizin kalbi, bugün de Gazze için, Filistin için, mazlumlar için çarpıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettikleri gibi; Gazze bir Filistin toprağıdır, Gazze Filistinlilerindir, ebediyen de öyle kalacaktır. Biz de Türkiye olarak, tüm insanlığın gönüllüleri olarak, elimizi Gazze'nin, mazlumların üzerinden çekmeyeceğiz"  ifadelerini kullandı.

KAYNAK : DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Abubekir 4 ay önce Şikayet Et
    RABBIM CELLECELALUH kolaylık versin kendine ve ekibine bize böyle adam herzaman lazım
    Cevapla
  • Kara 4 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede çocukları köpekler parçalıyor siz hala insan hakları diyosunuz nerde
    Cevapla
  • öneri 4 ay önce Şikayet Et
    sokak köpeklerini toplatmadığınız sürece size oy moy yok. gazzeli çocuklarla ilgilenin de kardeşim içerdeki türk çocuklarını da köpeklere yem etmeyin bir zahmet.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    maşallah özü sözü bir insan Başarılarının devamını dilerim başkan ım
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR