Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Halil Umut Meler açıklaması! 'Saldırıyı kınıyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadesini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2023 01:21 GÜNCELLEME 12.12.2023 13:14 GÜNCEL
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Halil Umut Meler açıklaması! 'Saldırıyı kınıyorum'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Halil Umut Meler açıklaması! 'Saldırıyı kınıyorum'

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e saldırdı.

Eryaman Stadı'nda maçın son düdüğü çalınca sahaya giren Faruk Koca, orta hakem Meler'e yumruk attı. Darbeyle yere düşen Meler'in etrafını güvenlik güçleri sardı.

Başkent'te ortalık karıştı! Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Halil Umut Meler'e yumruk attıBaşkent'te ortalık karıştı! Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Halil Umut Meler'e yumruk attı

Halil Umut Meler'e saldırı olayına ilişkin soruşturma başlatıldı!Halil Umut Meler'e saldırı olayına ilişkin soruşturma başlatıldı!

Bu hareketten sonra bir süre yere çökerek fenalık geçiren Faruk Koca'yı yöneticiler sakinleştirmeye çalıştı. Halil Umut Meler, tedavisi yapıldıktan 10 dakika sonra yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN HAKEM MELER'E YÖNELİK SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınadı.

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor, şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz."

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ, HAKEM MELER'E YÖNELİK SALDIRIYI KINADI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşması sonunda yaşanan şiddet olaylarını kınadı, hakem Halil Umut Meler'e ve tüm hakem camiasına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında yaşanan tasvip edilemez şiddet olaylarını kınıyor, saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler’e ve tüm hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ: HAKEM UMUT MELER'E YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya ilişkin, "Saldırıyı TBMM adına şiddetle kınıyorum. Böyle bir saygısızlık, böyle bir şey olmaz. Spor sahasında böyle bir saldırının olması asla kabul edilemez." dedi.

Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulunda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmelerde, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşması sonunda hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınadı.

Kurtulmuş, "Bu akşam yapılan maçta hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı TBMM adına şiddetle kınıyorum. Böyle bir saygısızlık, böyle bir şey olmaz. Spor sahasında böyle bir saldırının olması asla kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

GÜLER: İHRAÇ İSTEMİYLE DİSİPLİN KURULUNA GİDECEK

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de olayı şiddetle kınadıklarını belirtti.

Futbol karşılaşmalarının toplumsal kaynaşmanın yaşandığı ortamlar olduğunu ifade eden Güler, 27'nci Yasama Dönemi'nde sporda şiddete karşı düzenlemelerin yapıldığını ve cezaların artırıldığını dile getirdi.

Güler, "İlgili kulüp başkanı kişi, meydana getirdiği şiddet eyleminden dolayı ihraç istemiyle disiplin kuruluna gidecek. Adli soruşturma da başlatıldı. İlgili kişiye gerekli yasal soruşturmayı cumhuriyet savcılığı başlatmış." dedi.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 124 TÜMÜ
  • Kasım Turgut 4 ay önce Şikayet Et
    Hakemler tarafgir olarak maç yönetir eyyamcilik yapar diğer kulübün emeğini çalarsa önce ona soruşturma acilmali Nasrettin Hoca ne kadar haklı hırsızın hiç mi suçu yok.
    Cevapla
  • Koccc 4 ay önce Şikayet Et
    Sizde bu adami korursaniz yazıklar olsun haram zıkkım olsun yediniz icdiniz
    Cevapla
  • kaan 4 ay önce Şikayet Et
    hersey unutuldu hakemler sıfırlandı. oohh negzl örgutlenmeye devam maçları katletmeye devam 3gun sonra görürsünüz o hakemleri :DDDD eleştirenler hakemlerın tarafına gectı hemen satıs rezıller sızıııı aspor sen rezilsin senın yorumcularında rezıllll komedi tam...
    Cevapla
  • osmanmert 4 ay önce Şikayet Et
    otobüs kurşunlama failini bulamayan yöneticileri kınıyorum.
    Cevapla
  • Mkl 4 ay önce Şikayet Et
    Balık baştan kokar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR