MSB Bakanından, ‘Teğmen Cuntası’ iddialarına cevap geldi

Medyaya da yansıyan "Tuzla Piyade Okulu'nda namaz kılan askerleri fişleme ve hedef gösterme" iddiaları Milli Savunma Bakanı Güler'e soruldu. Yargıya da intikal eden olayda sorumlu yöneticilerin görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.12.2023 18:14 GÜNCELLEME 16.12.2023 18:32 GÜNCEL
MSB Bakanından, ‘Teğmen Cuntası’ iddialarına cevap geldi
MSB Bakanından, ‘Teğmen Cuntası’ iddialarına cevap geldi
  • Haber7

Tuzla Piyade Okulunda bazı askerleri namaz kıldıkları için fişleyen ve onları 'tarikatçı, cemaatçı, irticacı' gibi ifadelerle hedef gösteren bir grup teğmenle ilgili iddialar medyaya yansımıştı. 

KIŞLADA NAMAZ KILANLARI HEDEF GÖSTERDİLER

Haberde yer alan bilgilere göre sözde 'Atatürkçülük' maskesi arkasına gizlenen ve kışlada namaz kılan personelleri fişledikleri iddia edilen teğmenlerin, dindar subayların fotoğraflarını da WhatsApp gruplarında paylaşarak hedef gösterdiği ifade edilmişti.  Fişlemelerin 10 Kasım anma törenleri sonrasında fiili saldırı noktasına geldiği belirtildi. İddiaya göre törenlerde askerlerin yakalarına takmaları için dağıtılan Atatürk fotoğrafını toplu iğne kalmadığı için takmakta geciken A.A. ve arkadaşları, fişlemeci teğmen grubunun saldırısına uğradı. 

Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan olay idari ve adli soruşturmaya konu oldu. Bugün gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle buluşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler konuyla ilgili açıklama yaptı.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDILAR

‘Tuzla Piyade Okulu ile ilgili iddialar gündemde, orada olan biten nedir?’ sorusuna yanıt veren Güler, olayın adli bir süreç içinde olduğunu hatırlatarak şunları ifade etti.

"Tuzla Piyade Okulu’ndaki olay 10 Kasım’da meydana gelen bir hadise. Bir tane öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve “toplu iğnem yok onun için takamadım” gibi bir gerekçe ortaya sürüyor. Ona tepki gösteren başka öğrencilerle aralarında tartışma yaşanıyor. Bu olay sonucu hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu’nda verilecek kararları duyuracağız. Sorumlu görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı. Bu aşamada olayı yanlış yerlere götürecek yorumlardan kaçınmalı ve adli sürecin sonuçlanması beklenmelidir."

ÜMİT ÖZDAĞ BAĞLANTISI

Cuntacı teğmenlerin bazılarının WhatsApp grup yazışmalarında Zafer Partisi destekçileri olduğu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile irtibatta oldukları ileri sürüldü.

Darbe dönemlerini hatırlatacak bir bildiri yayınlamaya da hazırlandıkları iddia edilen askeri personellerin, yargılanmaktan çekindikleri için bu teşebbüsten vazgeçtiği ifade edildi.

KAYNAK : Haber7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 74 TÜMÜ
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Eskiden FETÖCÜLER namaz kılan subayları ordudan attırarak kendi adamlarının yükselmesinin önünü açmışlardı. Çok doğru bir karar.
    Cevapla
  • Cafer 4 ay önce Şikayet Et
    Bu bölücülüğe karışan bunları yönlendiren dahil ve whatsapp'ta kayıtlı denilen 85-100 kişinin tamamının kurumla ilişiği kesilmeli ve soruşturma sonunda bu işin üstü kınamakla kapatılmaz.
    Cevapla
  • slmn 4 ay önce Şikayet Et
    Memleket devşirmelerden kurtuluyor çok şükür.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    namaz tabiki kılacak asker orası peygamber ocağı Yeter artık yıllardır aynı zihniyet.... zihniyetleri kurusun
    Cevapla
  • Acaba ? 4 ay önce Şikayet Et
    Görevden uzaklaştırılmak, terfi ettirilip daha kritik görevlere getirilmesi demek mi oluyor... Hep böyle oluyor da o yüzden soruyorum....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR