MİT, İsrail'in belini kırmıştı! Mossad ajanları hakkında yeni gelişme

Türkiye'de insani mülahazalarla ikamet eden yabancı uyruklulara yönelik, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına "uluslararası casusluk" faaliyeti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 34 şüphelinin ifadeleri alınmaya başlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.01.2024 22:46 GÜNCELLEME 04.01.2024 10:05 GÜNCEL
MİT, İsrail'in belini kırmıştı! Mossad ajanları hakkında yeni gelişme
MİT, İsrail'in belini kırmıştı! Mossad ajanları hakkında yeni gelişme

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda yakalanan 34 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Gözaltındaki şüphelilerin ifadelerinin alınmasına başlandığı öğrenildi.

OPERASYON ÖNCESİ GÖLGE SAVAŞI

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün faaliyetleri kapsamında MİT Başkanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmada, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad'ın, Türkiye'de insani mülahazalarla ikamet eden yabancı uyruklu kişilere yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırma gibi işler yapmayı amaçladığı yönünde bilgiler elde edilmişti.

Zanlılarla sosyal medya üzerinden irtibat kuran Mossad yetkililerinin, bazı kişilerin bilgilerine ulaştığı da ortaya çıkarılmıştı.

57 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

Söz konusu faaliyetlerin "uluslararası casusluk" faaliyetleri kapsamında olabileceğinin değerlendirilmesi üzerine 46 şüphelinin yakalanmasına yönelik harekete geçilmiş, İstanbul'da 15 ilçe ile Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır'da belirlenen 57 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 34 şüpheli yakalanmıştı.

Adreslerde yapılan aramalarda 143 bin 830 avro, 23 bin 680 dolar, muhtelif miktarda farklı ülkelere ait nakit para, ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek ile dijital materyale el konulmuştu.

FİLİSTİNLİ ÖZGÜRLÜK AKTİVİSTLERi VE SİYASİLER HEDEFTE

İsrail istihbarat servisi yetkililerinin şüphelilerle sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği, savaştan sonra Filistin lehine çalışmalar yapan İsrail ve Filistinli aktivistlerin isim bilgilerini vererek bu kişileri takip etmelerini istediği öğrenildi.

DİJİTAL MATERYALLER İNCELEMEDE

Casus ağındaki kişilerin, Tel-Aviv’den aldıkları isim bilgileri doğrultusunda hedef kişileri takip ettiği, bazı kişilerin fotoğraflarını çekerek bu kişilere ait bilgileri İsrail ile paylaştığı da saptandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgusu devam ederken, zanlılara ait dijital materyaller incelenmek üzere ilgili birimlere teslim edildi. Dijital materyallerin çözüldükçe gölge savaşlarıyla ilgili yeni detayların ortaya çıkması bekleniyor.

KAYNAK : AA, İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 53 TÜMÜ
  • hüsnü 3 ay önce Şikayet Et
    bunlar derhal içeri atılmalıdır
    Cevapla
  • alp 3 ay önce Şikayet Et
    Filistinde katledilen bebeklerin görüntülerini izlemeden bunları sorgulamayın
    Cevapla
  • Emniyete: 3 ay önce Şikayet Et
    Ajanlık yapanlar böyle bir arada tutulmaz ki... Tek cümle fısıldasa sonucu etkiler... CIA, mossad, uçakta bile ağızlarını ve gözlerini bağlayıp öyle taşıyor...
    Cevapla
  • Emekli mühendis 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de bu işi bedava yapacak o kadar çok insan var ki.
    Cevapla
  • Ali Çelik 3 ay önce Şikayet Et
    Suçu ispat edilenleri asın ne kadar kafir ve piyonları varsa hepsine ibret olsun.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR