MİT'in MOSSAD operasyonunun detayları ortaya çıktı! Her fotoğrafa 100 dolar ödemişler!

İsrail Dış İstihbarat Servisi MOSSAD'ın Türkiye'de Filistinlilere yönelik eylem hazırlığında olduğunu tespit eden Milli İstihbarat Teşkilatı'nın gerçekleştirdiği "Köstebek" operasyonunun detayları belli oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.01.2024 07:48 GÜNCELLEME 04.01.2024 09:19 GÜNCEL
MİT'in MOSSAD operasyonunun detayları ortaya çıktı! Her fotoğrafa 100 dolar ödemişler!
MİT'in MOSSAD operasyonunun detayları ortaya çıktı! Her fotoğrafa 100 dolar ödemişler!

İsrail, geçtiğimiz gün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hamas yöneticilerinden Salih el-Aruri'ye suikast düzenledi. Geçtiğimiz ay, İsrail istihbarat ajanslarının Orta Doğu genelinde, Türkiye de dahil olmak üzere Hamas üyelerine yönelik suikast planları olduğunu açıklamış, Türkiye ise buna karşılık İsrail'in Türkiye topraklarında kanunsuz herhangi bir operasyona kalkışması sonucundan "ciddi sonuçlarla" karşılaşacağı konusunda uyarmıştı .Son 3 yıldır MOSSAD'ın Türkiye'deki yasadışı faaliyetlerine yönelik önemli operasyonlara imza atan Milli İstihbarat Teşkilatı son olarak İsrail Dış İstihbarat Servisi MOSSAD'a yönelik 8 ilde İstanbul Emniyeti ile birlikte "Köstebek" operasyonu düzenledi.

MOSSAD AJANLARI ELEMANLARIYLA YURTDIŞINDA GÖRÜŞTÜ
Sabah Gazetesinden Halit Turan'ın haberine göre; Sosyal medya siteleri üzerinde detay verilmeyen iş ilanları veya linkleri paylaşılarak kullanılmaya uygun kişileri eleman olarak aldıkları ortaya çıkarken, seçilen kişilerin ihanet duygusuna kapılmaması ve psikolojik olarak rahatlaması amacıyla yüklü miktarda ödemeler yapılarak desteklediklerini belirlendi. Türkiye'ye giremeyen MOSSAD ajanlarının eleman olarak aldıkları kişileri yurtdışında lüks otellerde ağırlayarak görüşmeleri orada sağladıkları, bu kişilere takip, gözetleme, foto dokümanter, keysing, raporlama gibi eğitimler verdikleri belirlendi.

FOTOĞRAF BAŞI 100 DOLAR
İsrail servisinin, kaynaklarıyla sadece yazılı olarak iletişim kurduğu belirlenirken, yapılacak ödemelerde ise canlı kurye kullandıkları tespit edildi.İsrail istihbaratının kripto para ve havale sistemini kullanarak paranın izini kaybettirmeye çalıştığı, canlı kurye olarak kullandığı kişileri de sosyal medyada verdiği ilanlarla temin ettikleri belirlendi.

Para transferlerinin illegal bahis veya kumar parası olduğunu belirterek canlı kuryelerinde bu şekilde ikna edildiği öğrenildi. MOSSAD'a çalışan kişilere Türkiye'de İsrail'e muhalif ve Filistinli ailelerin adres tespiti ile fotoğraflamalarının yaptırıldığı soruşturma dosyasına girdi.

Buna göre, MOSSAD'ın elemanı olan zanlıların Filistinli aile ya da araçlarını fotoğrafladığında fotoğraf başı 100 dolar ödeme yapıldığı tespit edildi. Bunun yanı sıra Filistinli ailelerin yaşadıkları evlerdeki İP adreslerinin tespit edilmesi, Wİ-Fİ şifrelerinin ele geçirilmesi ve hedef bölgelerdeki kameraların tespit edilerek hacklenmesini yapan elemanlara ise yüklü miktarda para gönderildiği öğrenildi.

KAYNAK : Haber Global
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 84 TÜMÜ
  • E,Dadaş 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de yakalanan �srail alanlarını ve Terör �srail'e çalışan Türk vatandaşlarını hemen infaz edip bir daha bak u İşe girecek olan olur mu
    Cevapla
  • Das 3 ay önce Şikayet Et
    Cia mossad bnd mi6 ajanlari Türkiye de cirit atiyor gücenlik arttirilmali hepsi yakalanmali
    Cevapla
  • Aksa 3 ay önce Şikayet Et
    Önemli olan Türk ismi taşıyan mossad köpeklerini temizlemek, en büyük darbeyi böyle yerler.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Vay kanı bozuklar vay
    Cevapla
  • emrah 3 ay önce Şikayet Et
    ee ne oldu, filistinli kardeşlerimiz diyordunuz bakın mossad ajanı çıktı gelenler.
    Cevapla
  • Ali50 3 ay önce Şikayet Et
    Sen nerenle okuyon.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR