MOSSAD operasyonunda gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

İstanbul merkezli sekiz ilde yapılan operasyonda İsrail Dış İstihbarat Servisi MOSSAD adına casusluk yaptığı öne sürülen 34 şüpheli sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.01.2024 10:53 GÜNCELLEME 05.01.2024 10:53 GÜNCEL
MOSSAD operasyonunda gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi
MOSSAD operasyonunda gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

İsrail Dış İstihbarat Servisi MOSSAD’a çalıştıkları gerekçesi ile MİT unsurları tarafından çökertilen casus ve 34 şüpheli, dün yoğun güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi.

Emniyetteki sorgu ve işlemleri tamamlanan 34 şüpheli, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

OPERASYONUN GEÇMİŞİ
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün faaliyetleri kapsamında MİT Başkanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmada, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad’ın, Türkiye’de insani mülahazalarla ikamet eden yabancı uyruklu kişilere yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırma gibi işler yapmayı amaçladığı yönünde bilgiler elde edilmişti.

Zanlılarla sosyal medya üzerinden irtibat kuran Mossad yetkililerinin, bazı kişilerin bilgilerine ulaştığı da ortaya çıkarılmıştı.

Söz konusu faaliyetlerin “uluslararası casusluk” kapsamında olabileceğinin değerlendirilmesi üzerine 46 şüphelinin yakalanmasına yönelik harekete geçen emniyet güçleri, 2 Ocak’ta İstanbul’da 15 ilçe ile Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır’da belirlenen 57 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 34 şüpheliyi yakalamıştı.

Adreslerde yapılan aramalarda 143 bin 830 avro, 23 bin 680 dolar, muhtelif miktarda farklı ülkelere ait nakit para, ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek ile dijital materyale el konulmuştu.​​​​​​

KAYNAK : İHA, AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Konyalı 3 ay önce Şikayet Et
    Kaçak mültecileri ve Suriyelileri göndermek için daha ne bekleniyor. Ülkemize yazık oluyor..
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    vatan hainleri için tek ceza idamdir başka ceza yoktur
    Cevapla
  • Ahmet NAİR 3 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun, Mit mensupları ve polislerimizden. Ellerine sağlık.
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 3 ay önce Şikayet Et
    acimayin soysuzlara...
    Cevapla
  • Çiçek 3 ay önce Şikayet Et
    Bunlar daha önce niye bulunmadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR