İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı 'hilafet bayrağı' algı operasyonunu çürüttü

İstanbul 2 Nolu Barosu Başkanı Avukat Yasin Şamlı, sosyal medyada 'hilafet bayrağı' üzerinden başlatılan algı operasyonunu "Cehalet-Siyaset-İhanet" başlıklarıyla çürüttü.

ABONE OL
GİRİŞ 05.01.2024 23:13 GÜNCELLEME 05.01.2024 23:31 GÜNCEL
İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı 'hilafet bayrağı' algı operasyonunu çürüttü
İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı 'hilafet bayrağı' algı operasyonunu çürüttü

İstanbul 2 Nolu Baro Başkanı Yasin Şamlı 'hilafet bayrağı' üstünden başlatılan algı operasyonunu üç başlıkla çürüttü. Şamlı sosyal medyadan yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı.

Şamlı'nın açıklaması şöyle:

CEHALET

İstanbul'da gerçekleştirilen “şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" mitinginde, hilafet bayrağı açıldığından bahisle milletimizin inanç ve değerlerine saldırılması, İslam düşmanlığı yapılması 28 Şubat sürecini hatırlatmaktadır.
Hilafet bayrağı diye bir bayrak yoktur. "Allah'tan başka ilah yoktur. Muhammed onun resulüdür." İfadesi, İslam'ın giriş ve temel cümlesi olan kelime-i tevhittir. Milletimizin inancına dair hiçbir bilgisi olmayanlar, bu cümlenin yazılı olduğu her şeyi hilafet bayrağı zannetmektedirler.

SİYASET

Ülkemizde yargının siyasete alet edildiği dönemler genellikle darbe dönemleridir. Bütün darbeler kendisini yargıya tamamlattırmıştır. Hatırlatmak gerekirse 28 Şubat sürecinde başörtülü lise öğrencileri hakkında yalnızca başlarını örterek okumak istedikleri için TCK 309 (Eski TCK 146) maddesi gereğince anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüsten dava açılmıştır. Milletimizin inanç ve değerlerini taşımayı anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs gören yabancı ve çarpık zihniyete itibar etmeyeceğimiz gibi, yargının siyasete alet edildiği o karanlık günlere dönülmesine de asla müsaade etmeyeceğiz. Hukuk ve yargı ancak adalet için vardır.

İHANET

Milletimizin inancı ve değerleriyle mücadele etmek, başka milletlerin inanç ve değerlerini empoze ederek asimilasyon yapmaya çalışmak; emperyalist bir dayatmadır. Milletimize ve devletimize ihanettir. Bu ihanete zaman zaman maruz kalınmış ve hepsinin üstesinden gelinmiştir.

Emperyalistler tarafından coğrafyamızın kan gölüne çevrildiği, milletimiz, devletimiz ve ülkemiz üzerinde hain planların yapıldığı bu dönemde makul görüş ayrılıklarının bir kenara bırakılarak, birlik ve beraberliğin kuvvetlendirilmesini zorunlu görüyoruz.
Hukuk ve adaleti üstün tutarak milletimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliğinin gerekliliğini bir kez daha vurgulama ihtiyacı hasıl olmuştur.
Saygıyla duyurulur.

KAYNAK : Haber7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 3
  • yaşar şenel 3 ay önce Şikayet Et
    o genç bir cahillik yapmış babası yaşındaki kişiye yumruk atmış bunu onaylamak veya bunu siyaset konusu yapmak çok ayıp çok yanlış. keşke Pkk bayrağı açanlara da böyle tepki gösterebilsek işte o zaman milliyetçiyiz deriz.
    Cevapla
  • +ekrem+ 3 ay önce Şikayet Et
    o yumruğu atanın c h p li olduğunu ordaki millet bilseydi
    Cevapla
  • Yerli Milli 3 ay önce Şikayet Et
    Ülkemiz üzerinde kim tuzak kuruyor ise sen tuzaklarını başına çevir Allahım.Lailahe illallah Muhammed'en Resurullah.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR