Yakalanan Mossad ajanıyla ilgili çarpıcı detay: Vaaz bile vermiş

MİT ve Emniyet’in deşifre ettiği Mossad casuslarıyla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Yakalananlar arasında bulunan Suriye uyruklu S.T. geçen yıl Hatay Kırıkhan’da camide namaz sonrası vaaz bile vermiş.

ABONE OL
GİRİŞ 06.01.2024 19:34 GÜNCELLEME 06.01.2024 19:34 GÜNCEL
Yakalanan Mossad ajanıyla ilgili çarpıcı detay: Vaaz bile vermiş
Yakalanan Mossad ajanıyla ilgili çarpıcı detay: Vaaz bile vermiş

MİT ve Emniyet’in deşifre ettiği 34 Mossad casusunun önceki gün yayınlanan görüntüleri “ajanlık”la ilgili birçok ezberi bozdu. Kadın casuslar başörtülüyken, sakallı bir yaşlı adam ise dikkat çekmişti. Yeni Şafak’ın edindiği bilgilere göre İsrail istihbaratına çalışan Suriyeli S.T, geçen yıl Hatay Kırıkhan’da camide namaz sonrası vaaz vermiş. S.T’nin Kırıkhan’daki faaliyetleri, gözaltı fotoğraflarının medyaya yansımasıyla ortaya çıktı.

2-3 DEFA SOHBETİNE KATILDIM

Kırıkhan’da yaşayan M.E.Ç, Suriyeli S.T’yi hemen tanıdı. Yeni Şafak’a konuşan M.E.Ç. Kırıkhan’daki camilerin çoğunun depremde ağır hasar aldığını, çok az sayıda hafif hasarlı cami kaldığını söyledi. M.E.Ç. şu bilgileri verdi: “İki Işıklı Camii de bunlardan biriydi. Ramazan ayında iftardan sonra camiye teravih namazı için gidiyordum. Bu adam teravih namazından sonra camide kalanlarla sohbet ediyordu. Ayet, hadis okuyordu. 6-7 kişilik bir gruptular. Bir Arap ülkesinden gelmişler. Vaazı da Arapça veriyordu. Kırıkhan’da Arapça bilen çok olduğu için cemaatten biri tercüme ediyordu. Ben de 2-3 defa sohbetine katıldım.”

GECE CAMİDE KALIYORLARDI

“Depremzedelere yardım geldiklerini söylüyorlardı. Gece de camide yatıyorlardı. O günlerde insanları çoğu zaten çadırda, hafif hasarlı binalarda ve camilerde kaldığı için de kimse bu durumu yadırgamıyordu. Gündüz ne yaptığını bilmiyorum ama akşam camide ayet, hadislerden bahsediyordu.” M.E.Ç. adamın adını ise bilmediğini söyledi.

MANEVİ DESTEK VERİYORMUŞ!

Adını vermek istemeyen bir Kırıkhanlı ise Suriyeli S.T’nin kendilerine Diyarbakır’dan geldikleri bilgisini verdiğini bildirdi: “Tüm deprem bölgelerini dolaşıp manevi destek veriyorlarmış. Şüpheli davranışlarını görmedim, hadis ağırlıklı sohbetler yapıyordu. Aslında önce başka camiye gitmişler ancak cami ağır hasarlı olduğu için İki Işıklı Camii’ne gelmişler. 5 gün kaldılar camide.”

15 şüpheli tutuklandı

Savcılık hakkında işlem yapılan 46 şüpheliden gözaltına alınan 34’ünün işlemlerini tamamladı. 26 şüpheli, TCK’nın 328. Maddesi’nde düzenlenen “Askeri ve siyasal casusluk” suçlamasıyla tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Şüphelilerden 15’i tutuklandı, 11 kişi Adli Kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Geri kalan 8 şüpheli ise sınır dışı edilme işlemleri için ilgili Göç İdaresi’ne teslim edilecek.

KAYNAK : Yenişafak
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bu adam tutuklanmamis ama savcılık serbest bırakmış herkes balıklama atlıyor bu habere
    Cevapla
  • nurettinbey 3 ay önce Şikayet Et
    Sozun bittigi yerdeyiz!!!
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    İsrailde İslam Üniversitesi bulunmaktadır. Tarihten bu yana seçme mossad ajanları bu üniversitede okuduktan sonra çevre müslüman ülkelere görevli olarak gönderilir. Bu ülkelerde imam, şeyh, şıh , din adamı olarak çalışarak çevrelerinde saygın din adamları olurlar ve gerçek görevlerini icra ederler. Çok dikkatli olunması gerekiyor. Bu insanlar içimizde dolaşıyorlar.
    Cevapla
  • mesut 3 ay önce Şikayet Et
    Allah ım bu ahir zaman ne zor,bize yardım et..Herkes dini kullanıyor biz dinimizi bilmiyoruz..Sen yardım etmezsen biz herkese kanar,rotasını kaybetmiş gemi gibi savrulur gideriz..
    Cevapla
  • Kartal 3 ay önce Şikayet Et
    vay it köpek vay..bu alçaklara en ağır cezalar verilmeli...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR