Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti devam ediyor

Diyarbakır anneleri dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önündeki oturma eylemini sürdürüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.01.2024 14:29 GÜNCELLEME 08.01.2024 14:49 GÜNCEL
Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti devam ediyor
Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti devam ediyor

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi, 1590'ıncı gününde devam ediyor.

Ellerinde çocuklarının fotoğraflarıyla bekleyişini sürdüren annelerden Fadime Aksu, 10 yıldır çocuğundan haber alamadığını söyledi.

Evlatlarına kavuşma ümidiyle eyleme devam ettiklerini belirten Aksu, "Çocuğumu alana kadar mücadeleme devam edeceğim. Çocuğumu çok özledim." dedi.

Aksu, evladına güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu.

"HDP ile PKK'dan kızımı istiyorum"

Anne Nazlı Sancar da yıllardır haber alamadığı kızına duyduğu özlemi dile getirdi.

Kızına kavuşana kadar eylemi sürdüreceğini anlatan Sancar, "12 yıldır evlat acısı çekiyorum. Evlatlarımız gelene kadar içimiz buruk. HDP ile PKK'dan kızımı istiyorum. Buradaki haklı mücadelemden vazgeçmeyeceğim." ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • antalya osmanlı 4 ay önce Şikayet Et
    canım annelerim. hepinize saygıyla eğiliyorum allah razı olsun
    Cevapla
  • Ali Uncu 4 ay önce Şikayet Et
    Yiğit anaların Allah yardımcısı olsun. Evlatlarına kavuştursun. Devletimizi, milletimizin düşmanı pkkhdp pyd, dem taşeron terör örgütü yok olsun. Allah beraberliğimizi muhafaza eylesin.
    Cevapla
  • Tuncay 4 ay önce Şikayet Et
    Rabbim, evlatlarınıza vicdan ve feraset verip pişman olup dönmeyi,sizede sabır ve dua ile her daim Allah'tan yardım isteyip mutlu sona ermenizi nasip etsin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR